Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čačić vjeruje u dobru 2017.

Ćiro ponovno poludio na HNS: Pogledajte što im je poručio bez zadrške!

Miroslav Ćiro Blažević i Ante Čačić prošetali su zagrebačkom špicom na Badnjak i s novinarkom Nove TV Jelenom Rastočić podijelili svoje viđenje odnosa između HNS-a i države...

Ovoga je tjedna došlo do jasnog prekida dobrih odnosa između Hrvatskog nogometnog saveza i državne vrhuške. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović okrenula je leđa HNS-u, a predsjednik nogometnog saveza Davor Šuker otvoreno je izjavio na godišnjoj skupštini da ne osjeća njenu podršku.

Na cijelu tu situaciju osvrnuli su se bivši i aktualni izbornici Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević i Ante Čačić koje je kamera Nove TV ulovila na zagrebačkoj špici.

"Jako sam žalostan što moram priznati da sam izrazito deprimiran. Ja znam da sam napravio nešto za hrvatski nogomet, a oni (HNS) imaju godišnju skupštinu i ne sjete se da bi i mene trebali pozvati. Teram ih u pi... materinu", rekao je ljutiti Ćiro.

"Ja ne vidim sukob između HNS-a i politike. HNS radi u okvirima zakona što je najbitnije, a neke stvari mora raditi država odnosno politika i tu HNS ne može ništa. HNS je najbolja krovna nogometna organizacija u ovom dijelu Europe, to kaže UEFA i svi koji pomno prate nogomet. Na stvari na koje ne može utjecati mora imati podršku države i vjerujem da će se u idućoj godini najviše raditi na tome", smatra aktualni izbornik Vatrenih.

"Ja riječi predsjednice nisam doživio kao kritiku. One su izgovorene u kontekstu da treba obratiti pažnju na sve stvari koje mogu biti devijantne u sportu. Naša predsjednica je pristuna na svim našim sportovima, privržena je sportu i vjerujem da će tako biti i u budućnosti", zaključio je izbornik Ante Čačić.

Problem koji muči HNS je infrastruktura odnosno novi stadion koji bi trebala financirati država, a koji bi trebao biti namjenjen za reprezentaciju.

"Imamo prekrasnu dvoransku infrastrukturu na čemu treba zahvaliti državi. No, što se nogometa tiče, nemamo ništa. Neka nam uzor bude Mađarska, koja je za 35 milijuna eura u Budimpešti izgradila prekrasan nogometni stadion. Takav stadion za 25.000 gledatelja trebamo i mi, ali mi nismo građevinska tvrtka", rekao je Šuker na spomenutoj skupštini HNS-a.

Kako je ovoga tjedna rečeno direktno iz vrha države, HNS na financijsku pomoć od strane Vlade ne može računati. Što donosi 2017. godina teško je za predvidjeti, ali je sigurno da će promjena biti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider