Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već je 'zakaparen'

VIDEO Englesko čudo od djeteta briljira: Danas će ga upoznati cijeli svijet

Prije 12 godina stigao je na trening u matični klub u kojem otad konstantno napreduje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Redovita je praksa engleskih medija da svakog iznadprosječnog talentiranog nogometaša uzdižu u nebesa stavljajući na njegova leđa ogroman pritisak kojeg mnogi jednostavno ne uspiju izdržati.

Pregršt je mladih Engleza čiji se talent negdje naprosto zagubi. Je li to posljedica prevelikog broja stranaca u Premierligi pored kojih ne mogu doći do izražaja, lova na rezultat koji ne dozvoljava trpljenje (pre)mladih na terenu ili se radi o tome da su ti klinci precijenjeni još od najmlađih kategorija - procijenite sami.

Najnoviji tinejdžer kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru je Tammy Abraham. Ovaj 190cm visoki napadač u nedjelju je proslavio 19. rođendan, ova sezona mu je prva u seniorskom nogometu i zasad igra fantastično.

70 posto šuteva u okvir = gol

Abrahamov trenutni klub je Bristol City u kojeg je na posudbu dao matični Chelsea. Otkako je iz Londona otišao nešto zapadnije, Abraham je zabio ukupno 11 golova u 14 utakmica za Bristol.

Impresivan je podatak da je u oba natjecanja u koja je dosad nastupio najbolji strijelac. Osam golova je postigao u Championshipu gdje ima i dvije asistencije, a koliko je ubojit pokazuje to da je ukupno u 11 ligaških nastupa uputio 19 udaraca prema suparničkim vratima od čega je 12 išlo u okvir, a čak osam završilo u mreži.

Zajedno s još petoricom igrača dijeli prvo mjesto strijelaca u Liga kupu (službeni naziv EFL Cup) gdje je Bristol City, iako je sva tri puta bio gost, dogurao do četvrtog kola (25. listopada će ugostiti Hull City).

Abraham je u ovom natjecanju zabio tri gola i svaki je bio pobjednički.

'Sam' ih vuče kroz Liga kup

U prvom kolu je bio jedini strijelac kod Wycombe Wanderersa, u drugom su njegovim pogotkom u produžecima eliminirali Scunthorpe United, a u trećem je u 90. minuti zabio za preokret kod Fulhama.

Danas bi mogao debitirati za U-21 reprezentaciju Engleske koja s početkom u 17:00 po srednjoeuropskom vremenu gostuje u Kazahstanu. Tijekom prošle sezone Abraham je nastupao za U-19 selekciju postigavši pritom pet golova (14 nastupa), ali U-21 je razina više, na kojoj se od njega također traži samo jedno - golovi.

Do kraja ove sezone Abraham će ostati na posudbi u Bristol Cityju, a onda će ga vrlo vjerojatno Antonio Conte vratiti na Stamford Bridge. Ugovor s Chelseajem mu traje do 30. lipnja 2019., ali nastavi li zabijati ovakvim tempom Bluesi će ga sigurno 'zavezati' na duže vrijeme.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider