Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Započeo Boxing Day

Chelsea se rutinski obračunao s West Hamom

U prvoj utakmici 18. kola, takozvanog 'Boxing Day-ja', prve engleske nogometne lige Chelsea je na svom Stamford Bridgeu u potpunosti nadigrao i u konačnici pobijedio West Ham...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je slavio pogocima Johna Terryja i Diega Coste u 31. i 62. minuti utakmice, čime je osigurao barem diobu prvog mjesta na kraju 2014. godine. Naime, uoči posljednjeg kola u ovoj godini Chelsea ima šest bodova prednosti ispred Manchester Cityja, koji tek treba odraditi svoju utakmicu kod West Bromwicha.

Chelsea je od prve minute utakmice napadao vrata gostiju, a poluprilike su se redale jedna za drugom. 'Bunker' West Hama probio je Terry, nakon što mu je loptu glavom, uslijed kornera, spustio Costa.

Dominacija Bluza nastavila se i u nastavku, a ista je naplaćena u 62. minuti. Eden Hazard je ukradenu loptu na centru terena poslao prema Diegu Costi, koji potom lažnjakom izbacuje trojicu igrača gostiju i onda snažno poentirao iskosa s lijeve strane u suprotan kut.

West Ham je pred sami kraj utakmice mogao do počasnog pogotka, ali se ispriječila vratnica sjajnom driblingu, a potom i udarcu Morgana Amalfitana.


Engleska Premierliga, 18. kolo:

Chelsea - West Ham 2-0 (Terry 31, Diego Costa 62)

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider