Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Costa 'odlučio'

Chelsea s dva igrača više sredio Arsenal: Sudac uništio utakmicu!

Aktualni engleski prvak Chelsea upisao je pobjedu u londonskom derbiju protiv Arsenala u sklopu 6. kola Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je slavio s 2:0, a susret je završio i s čak dva igrača više. Sudac Mike Dean isključio je na kraju prvog poluvremena neiskusnog Gabriela Paulistu, koji je nasjeo na provokacije prgavog Diega Costa. Napadač Chelseaja najprije je u borbi za poziciju u napadu 'išamarao' Laurenta Koscielnyja, a potom je ušao i u fizički obračun s brazilskim stoperom Gabrielom. Sudac nije vidio dva, tri udarca rukama po licu Koscielnyja, a uključio se tek kada je Gabriel stigao u obranu svojeg suigrača kojeg je Costa napao.

Dean je podijelio obojici žute kartone, nakon čega se nastavila prepirka usmenim putem. Gabriel je neiskusno nasjeo na Costinu provokaciju i lagano ga nagazio ili udario nogom, što je sucu bilo dovoljno da mu pokaže drugi žuti karton.

Chelsea je u nastavku u potpunosti preuzeo dominaciju, a poveo je iz prekida kada je loptu iz slobodnog udarca na peterac Arsenala poslao Cesc Fabregas. Potpuno neometan u skoku bio je Kurt Zouma, koji je mirno pogodio glavom pored nemoćnog Petra Čecha.

Čak i s igračem manje Arsenal je dočekao odličnu priliku, koju u pogodak nije pretvorio Alexis Sanchez.

Konačni udarac stigao je u 79. minuti kada je Dean opravdano pokazao drugi žuti karton Santiju Cazorli. Chelsea je do kraja zabio i drugi pogodak, čiji je autor bio Eden Hazard.

Ovom pobjedom Chelsea se privremeno popeo na 11. mjesto prvenstvene ljestvice sa sedam bodova na svom kontu, dok je Arsenal ostao četvrti, s velikim izgledima da se spusti i do devetog mjesta.

Premierliga, 6. kolo:

Chelsea - Arsenal 2:0 (Zouma 53, Hazard 90+1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider