Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
junak swanseaja

Chelsea otvorio obranu naslova s tek bodom, crvenim i nezadovoljstvom

Nogometaši Chelseaja krenuli su u obranu naslova engleske Premierlige remijem na domaćem terenu protiv Swansea Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je dva puta vodio, Chelsea se morao zadovoljiti s tek 2:2. 'Krivac' za takav konačni ishod je Chelseajev vratar Thibaut Courtois, koji je početkom drugog poluvremena dobio izravni crveni karton. Courtois je izašao na rub svog šesnaesterca i srušio Bafetimija Gomisa. Sudac mu je pokazao crveni karton, a jedanaesteac je nakon toga realizirao sam Gomis za konačnih 2:2.

Chelsea je poveo u 23. minuti pogotkom Oscara, koji je iz slobodnog udarca uputio ubačaj na peterac, no lopta je završila u mreži, a da pritom nikoga nije dirala.

Samo šest minuta kasnije Andre Ayew se sjajno snašao u kaznenom prostoru Chelseaja, te je poentirao nakon što je pao na travnjak, digao se i zakucao loptu u mrežu.

Samo minutu kasnije Willian je iskosa s lijeve strane uputio ubačaj prema petercu, no lopta je dirala Fernandeza, obrambenog igrača Swanseaja, i u neobranjivom luku prevarila Fabianskog.

Chelsea je do kraja imao izglednu priliku da pobijedi s igračem manje, no Hazardova lopta odsjela je na glavi Fabianskog koji je već bio savladan.

Jako puno sudačkih odluka išlo je na ruku gostiju, a to je sa svoje trenerske klupe sa sarkastičnim osmijehom pratio Jose Mourinho.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić s klupe za pričuve odgledao je 4-2 (3-0) pobjedu svog Leicester Cityja protiv Sunderlanda u susretu 1. kola nove sezone engleskog nogometnog prvenstva.

Leicester je pobjedu praktički osigurao već u prvih pola sata kada je poveo 3-0 golovima Vardyja (11) i Mahrez (18, 25-11m). U nastavku je prvo Defoe (60) smanjio na 3-1, potom je Albrighton (66) pogodio za 4-1, da bi Fletcher (71) postavio konačnih 4-2.

U prvoj utakmici nove sezone engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu svladao Tottenham Hotspur sa 1-0 (1-0). Jedini pogodak na utakmici bio je autogol Kylea Walkera u 22. minuti.

U subotu su pobjedama i to na gostovanjima u Premierligu zakoračili Crystal Palace koji je sa 3-1 (1-0) bio bolji od Norwich Cityja, te Aston Villa, koja je sa 1-0 (0-0) bila bolja od Bournemoutha.

Everton i Watford su na Goodisonu odigrali 2-2 (0-1).

U nedjelju su na programu susreti Arsenal - West Ham United, Newcastle United - Southampton i Stoke City - Liverpool, dok će kolo u ponedjeljak zaključiti West Bromwich Albion i Manchester City.


Premierliga, REZULTATI 1. KOLA:

Manchester United - Tottenham Hotspur 1-0 (Walker 22-ag)

Bournemouth - Aston Villa 0-1 (Gestede 72)

Everton - Watford 2-2 (Barkley 76, Kone 86 / Layun 13, Ighalo 83)

Leicester City - Sunderland 4-2 (Vardy 11, Mahrez 18, 25-11m, Albrighton 66 / Defoe 60, S. Fletcher 71)

Norwich City - Crystal Palace 1-3 (Redmond 69 / Zaha 39, Delaney 49, Cabaye 90+4)

Chelsea - Swansea City 2-2 (Oscar 23, Fernandez 30-ag / Ayew 29, Gomis 55-11m)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider