Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavio City

VIDEO Chelsea osigurao prvi naslov prvaka nakon 4 godine posta

Pobjedom protiv Crystal Palacea 1-0, nogometaši Chelsea su tri kola prije kraja englskog prvenstva osigurali naslov prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke zabio je Eden Hazard u 45. minuti susreta. Belgijski veznjak je prvo promašio kazneni udarac, no odbijanac je ipak glavom pospremio u suparničku mrežu.

Za 'Bluese' je to peti naslov prvaka u povijesti kluba, pri čemu četvrti otkako je klub preuzeo Roman Abramovič, te treći pod vodstvom portugalskog stručnjaka Josea Mourinha. Nakon četiri sezone u kojima su naslove osvajali City i United (svaki po 2), Chelsea je po prvi puta nakon 2010. godine osvojio naslov najbolje momčadi Engleske.

Spomenimo i nevjerojatan učinak kapetana Johna Terryja,  koji je s 34 godine na leđima odigrao svih dosadašnjih 35 utakmica u Premierligi od prve do posljednje minute!

Chelsea tri kola prije kraja prvenstva ima 83 boda, 16 bodova više od Manchester Cityja koji ima još četiri utakmice do kraja sezone i više ne može dostići londonski klub.

U drugom dvoboju 35. kola Premierlige Manchester City je slavio u gostima kod Tottenhama s 1-0 pogotkom Sergija Aguera iz 29. minuti.

City je izborio važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto, a Tottenham je na ovoj utakmici propustio niz prilika. City sada na drugom mjestu ima tri boda više od Arsenala (ima 2 utakmice manje), koji u ponedjeljak igra kod Hulla, dok je Tottenham na šestom mjestu s tri boda manje od Liverpoola.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider