Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem u braničima

Chelsea je u krizi, ali nitko ne upire prstom u Mourinha

Iako je Chelsea i dalje u krizi, a što je potvrdio i poraz od Porta u Ligi prvaka, britanski mediji ne postavljaju puno pitanja o tome u čemu griješi trener Jose Mourinho, već ističu da je problem u tome što braniči igraju loše...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zašto John Terry sjedi na klupi, pitaju se novinari na Otoku. Prošle sezone Terry je odigrao svih 38 utakmica u Premier ligi, a sada je po četvrti puta u posljednjih pet susreta sjedio na klupi za pričuve.

"Što si Terry misli dok sjedi na klupi i gleda kako Branislav Ivanović iz utakmice u utakmicu radi greške. Pa zar je moguće da bi obrana bila lošija sa Terryjem u postavi. Pa s njim bi Chelsea barem dobio vođu i organizaciju u obrani", pišu u srijedu britanski mediji nakon što je Porto u Ligi prvaka pobijedio Chelsea 2-1, a trener Mourinho je kazao da su golove primili nakon glupih pogrešaka u obrani.

Nakon drugog kola skupine G na ljestvici vode Porto i Dinamo Kijev sa po četiri boda, slijedi Chelsea s tri boda, a na posljednjem mjestu je Maccabi bez bodova.

No, još gora je situacija u domaćem prvenstvu. Mediji ističu kako je Chelsea stvorio 91 priliku u sedam kola, ali skupio je samo osam bodova i nalazi se na 14. mjestu, uz negativnu gol razliku 11-14.

U prošloj sezoni, kada je bio prvak, Chelsea je primio 14 golova tek nakon 19 odigranih kola. I zato većina stručnjaka i novinara ističe da je najveći problem obrana.

Bivši napadač Chelseaja Eidur Gudjohnsen vjeruje da jedino Mourinho može riješiti problem.

"Momčad može istrpiti da su jedan i dva igrača izvan forme, ali trenutno je previše igrača van forme. Ako postoji čovjek koji to može riješiti, onda je to Jose Mourinho", izjavio je Gudjohnsen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider