Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prometno na otoku

Mourinho i Conte još nisu završili: ManUtd i Chelsea dovode nova pojačanja

Jose Mourinho i Antonio Conte su u potrazi za pojačanjima u obrani neophodnima za dugu sezonu koja je pred njima. Prijelazni rok se približava kraju i sve su jače glasine o novim igračima u Chelseaju i Manchester Unitedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč savršenom ulasku u sezonu s tri pobjede u isto toliko utakmica, Jose Mourinho priprema remont u obrani. Prema pisanju engleskih medija, na radaru portugalskog stručnjaka su iskusni stoper Southamptona Jose Fonte i perspektivni desni bek Monaca Fabinho.

Njihov dolazak bi značio da su dvojici sadašnjih igrača odbrojani dani na Old Traffordu. Marcus Rojo bi tako mogao završiti u Valenciji kao zamjena za Shkodrana Mustafija koji prelazi u Arsenal, dok su za Mattea Darmiana zainteresirani Milan i Napoli.

Antonio Conte, za razliku od Mourinha, traži pojačanja kako bi popunio desetkovanu stopersku liniju. Gary Cahill i John Terry su jedini stoperi trenutno na raspolaganju talijanskom stručnjaku, dok je Kurt Zouma ozlijeđen. Mnogi igrači su povezivani s Chelseajem, ali, po pisanju Marce, najizgledniji kandidat je 25-godišnji defanzivac Fiorentine Marcos Alonso.

Bio bi to odličan posao Fiorentine budući da su Alonsa potpisali kao slobodnog igrača. Alonso je ponikao u Real Madridu za kojeg je upisao samo jedan ligaški nastup, uglavnom igrajući za njihovu drugu momčad Castillu. Poznat mu je otočki nogomet jer je, nakon Castille, priliku potražio u Boltonu, gdje je kroz tri sezone upisao 35 nastupa, a nakon potpisa za Fiorentinu bio je posuđen Sunderlandu.

Prošle sezone se istaknuo kao bitan igrač u obrani Fiorentine upisavši 39 utakmica u svim natjecanjima. Antonio Conte dobro poznaje Alonsa iz Serie A i navodno je spreman ponuditi za njega 25 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider