Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje im je bila pamet?

Chelsea dodatno naljutio navijače: Nesretni e-mail kao sol na ranu

Engleski prvak proživljava teške trenutke na startu nove sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je Leicester City ona lijepa priča prvih pet kola Premier lige, a nama bi bila još ljepša da u njoj sudjeluje Andrej Kramarić, za onu lošu priču prvih pet tjedana pobrinuo se nitko drugi nego prvak Chelsea. Tri poraza, remi i tek jedna pobjeda iznenadili su nogometnu Englesku. Pogotovo ako znamo da je isto toliko poraza Chelsea doživio u cijeloj prošloj sezoni.

Nije prvaku sreća okrenula leđa već dosta toga ne štima u momčadi Josea Mourinha. I on snosi veliki dio odgovornosti za takvu situaciju, a najviše mu možda zamjeraju nepotreban cirkus i blamažu s liječnicom Evom Carneiro. Neki engleski mediji pišu kako mu je gazda Roman Abramovič jako zamjerio što se još uvijek nije ispričao potjeranoj klupskoj liječnici zbog teških uvreda na terenu. A sad su se još poklopili i katastrofalni rezultati pa je jasno da ruski oligarh nimalo nije sretan.

Kralježnica momčadi je 'savijena'

Što je trenutno trulo u momčadi Chelseaja? Skoro pa sve, rekli bismo. Klub nije uspio dovesti Johna Stonesa iz Evertona, a Mourinho dobro zna zašto ga je toliko htio već ovog ljeta. John Terry na terenu više ne izgleda kao bedem Stamford Bridgea. Prije liči na veterana s kojim se poigravaju i prosječni napadači na Otoku. Thibaut Courtois zbog ozljede neće braniti još mjesecima, a zasad Asmir Begović nije opravdao očekivanja.

Sve je to uzrok čak 12 primljenih pogodaka u prvih pet kola. Za usporedbu, toliko su primili prošle sezone u deset utakmica više. Glavni pokretač Chelseajevih akcija Cesc Fabregas prošle je godine bio možda i najbolja kupovina prijelaznog roka. Zasad Katalonac igra slabo, bez jedne jedine asistencije, opterećen ozljedama zbog kojih se ne kreće dovoljno dobro za razinu igre kakva se od njega očekuje.

Glavna zvijezda kluba Eden Hazard je potpuno zaustavljen. Ni gola ove sezone uz tek jednu asistenciju. Zna on 'dizelaški' krenuti, ali ovo je zasad premalo za možda i najboljeg igrača lige. Slično je s Diegom Costom. Briljirao je prošle sezone, a sada tek gol u pet utakmica.

'Hat-trick' naljutio navijače

I na kraju se u tu priču o podbačaju uključio i klupski marketing. Za vikend su Bluesi isprašeni kod Evertona 3:1, a sva tri gola postigao je škotski napadač Steven Naismith. Bio je to savršeni hat-trick, jer zabio je Škot ljevicom, desnicom i glavom.

A što je u nedjelju dočekalo navijače i članova londonskog kluba u elektronskoj pošti? Klub promovira 'hat-trick ponuda' u svom on-line dućanu. Naravno, taj hat-trick nakon onog Naismithovog nije dobro sjeo navijačima koji su na društvenim mrežama osuli paljbu na klub. Taj e-mail nije tako opasan kao igra Mourinhove momčadi, ali stigao je kao sol na rane navijača.

U srijedu na Stamford Bridge stiže 'košer hrana' iz Izraela. Maccabi iz Tel Aviva trebao bi na otvaranju Lige prvaka poslužiti kao oporavak od Premier lige, a onda već u subotu stiže i Arsenal. Arsene Wenger prekinuo je tradiciju poraza od Mourinha osvajanjem Community Shielda uoči sezone. Portugalcu samo još treba da mu najdraža mušterija Wenger produbi najtežu krizu u karijeri još od odlaska iz Madrida.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider