Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjene na Stamford Bridgeu

Kako će izgledati Conteov Chelsea: 'Lude' formacije i skupa pojačanja

Pogledajte što talijanski mediji predviđaju novom klubu Antonija Contea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se o tome dugo pisalo, napokon je i službeno potvrđeno kako će Antonio Conte sljedeće sezone sjediti na klupi Chelseaja. Roman Abramovič morao je odgovoriti na poteze konkurenata i doveo je 'vruće' trenersko ime koje će dodatno pojačati trenersku elitu u Premierligi.

Aktualni izbornik Italije preuzima Chelsea u trenutku kada je klub na koljenima. Ligu prvaka sljedeće sezone neće igrati, ali to je i olakotna okolnost, jer broj utakmica i ritam engleskih natjecanja su neumoljivi. Conte će imati više vremena posložiti neke stvari, više od primjerice Pepa Guardiole u Cityju.

Talijanski mediji bave se izgledom novog Chelseaja u kojem će Conte u vrh engleskog nogometa možda donijeti formaciju s trojicom u obrani. Pokušavali su je i drugi velikani igrati, ali takvi eksperimenti nisu dugo trajali. No, Conte je s 3-5-2 pokorio Italiju…

Trojica u obrani ili četvorica u - napadu?

Ipak, Engleska nije Italija i nitko nikad tamo nije osvojio naslov prvaka s trojicom u zadnjoj liniji, ni s 3-5-2 niti s 3-4-3. Ima Antonio Conte u glavi i 'ludu' 4-2-4 formaciju s dva krila i dva napadača. Ovom je taktikom stigao do klupe Juventusa forsirajući je u Bariju i Sieni. U Torinu je pak bio Pirlo oko kojeg se takva formacija nije baš mogla složiti. I bolje da nije…

Tko ga čeka u Londonu? Talijanski mediji tvrde da John Terry sigurno ne odnosno Conte ga logično ne vidi u svom idealnom sastavu. Vidi zato Leonarda Bonuccija kojeg će pokušati preoteti Juveu, baš kao i Paula Pogbu za kojeg će Abramovič morati posegnuti duboko u džep. Na dubinu od preko 80 milijuna eura.

Uzet će Staroj dami i Juana Cuadrada, ali on je ipak igrač Chelseaja na posudbi. Na meti Contea navodno su i Romin zadnji vezni Radja Nainggolan, ali i branič Kostas Manolas. Gazda će morati skupo platiti još jednu želju – Edinsona Cavanija, a moglo bi se krenuti i u pokušaj vraćanja jedne od Mourinhovih grešaka, Romelua Lukakua.

Spominje se i mladi Nijemac Rudiger pa Gonzalo Higuain, ma gotovo sve najbolje iz Serie A. U kombinacijama su i dva Hrvata, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, no ovaj put ih mediji nisu 'selili' u London.

Ispala su ova imena Conteu u nekim razgovorima s novinarima, ima tu i menadžerskih dojava, a tko će sljedeće sezone sve završiti na Stamford Bridgeu vidjet ćemo za koji mjesec. Jasno je da samo da će ovo biti vjerojatno najspektakularniji prijelazni rok dosad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider