Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ulog je velik

Česi pred Hajduk strahuju od tri stvari, treneri igraju 'ping-pong'

Večeras od 19 sati Hajduk gostuje kod Slovana iz Libereca u prvoj utakmici play-offa Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedna jedina prepreka ostala je Hajduku do ulaska u grupnu fazu Europske lige. U posljednjem četvrtom pretkolu ždrijeb je bio naklonjen Bijelima. Mogli su protivnici biti neprolazni, a onda je stigao Slovan koji je itekako prolazan.

No, nije Hajduk favorit. Nije ni Slovan što se prolaska tiče. Nekako je opće uvjerenje kako su obje momčadi favoriti na svom terenu, a tko će to bolje iskoristiti vidjet ćemo. Jindrich Trpišovsky i Damir Burić preko medija igraju 'ping-pong'. Loptica je ta uloga koju nitko od njih ne želi, uloga favorita.

''Moj pomoćnik Španjić je gledao Slovan i rekao da je on favorit'', poručio je domaćim novinarima Burić na sinoćnjoj press konferenciji. Istaknuo je Josefa Šurala i Delargea kao najveće opasnosti za Splićane.

Obojica trenera imaju slične ekipe. Jaki prema naprijed, nešto slabiji u obrani. Hajduk će u Liberecu imati veliko pojačanje, Hrvoja Milića na lijevom beku, ali nitko ne zna hoće li Milić odmah 'kliknuti' s ostatkom zadnjeg reda.

Kiša, Torcida i Franck Ohandza

Česi se, barem sudeći prema napisima u medijima te izjavama trenera i igrača, pribojavaju tri stvari. Prva je jaka kiša koja je padala u srijedu i zbog koje bi travnjak mogao biti u nešto lošijem stanju. Mediji pak najavljuju dolazak velikog broja navijača Hajduka koji nisu uspjeli doći do ulaznice. Njih 550 kartu ima, a još 300-injak će je tražiti na licu mjesta iako će policija kod stadiona provjeravati ima li personalizirana ulaznica svog vlasnika.

Treća stvar koje se pribojavaju domaćini, naročito trener Trpišovsky je Franck Ohandza. Burić je sinoć dao naslutiti kako najbolji napadač Hajduka možda ipak neće biti u sastavu.

''Vidjet ćemo može li igrati. Možda će čekati priliku s klupe.''

Je li to Burićev blef ili Ohandza uistinu ne može, ne znamo. No, sam Kamerunac je u Splitu poručio da – može.

Domaći trener Trpišovsky kaže kako najviše iz Hajduka respektiraju baš njega. Tvrdi da će se Hajduk braniti u gostima, kao što je običaj ove sezone. I naravno, prebacuje onu lopticu na Hajdukov dio terena, baš kao i kapetan Pavelka koji će ipak igrati nakon nevolja s probavom.

''Mi nismo sila, neka to bude Hajduk. Pokušat ćemo iznenaditi jednu odličnu ekipu'', pili naopako kapetan domaćina.

Česi će strašno motivirani istrčati večeras. U pitanju je ipak velik ulog. Europska liga donosi preko dva milijuna eura i jesen u Europi. Također, čude se reakcijama iz Hrvatske po kojima to Hajduk 'mora' proći. Sigurno im je trener to spomenuo u pripremi utakmice kako bi se atmosfera dodatno 'nabrijala'.

Od 19 sati na našem portalu pratite što se događa na sjeveru Češke...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider