Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reforma Uefe

Čeferin najavio na kojim će promjenama inzistirati kao predsjednik UEFA-e

Novi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je u petak da će jedno od njegovih prvih nastojanja biti ograničavanje mandata za dužnosnike UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Inzistirat ću da se što prije donese odluka o ograničenju mandata za predsjednika i članove izvvršnog odbora", izjavio je u petak na konferenciji za novinare održanoj u centru slovenske nogometne reprezentacije na Brdu kod Kranja novoizabrani predsjednik europske nogometne organizacije.

''Odluka o ograničenju trajanja mandata, kako netko ne bi mogao na funkciji ostajati deset i više godina, trebala bi biti donesena na skupštini UEFA-e u Helsinkiju u travnju iduće godine'', kazao je Čeferin.

Osim toga, Čeferin je naglasio da UEFA organizaciju treba reformirati i uvesti posebne odjele koji sada ne postoje, kao što su odjel za sigurnost, odjel za borbu protiv namještanja utakmica, te poseban odjel za ženski nogomet.

Ugledni slovenski odvjetnik iz Grosuplja kod Ljubljane, 48-godišnji Čeferin, u europskim je nogometnim krugovima do sada bio slabo poznat. Od 2011. godine godine vodio je Slovenski nogometni savez (NZS) kao njegov predsjednik i uveo mnoge novosti.

Čeferin je novinarima rekao da je to što je izabran za predsjednika UEFA-e nije samo njegov osobni uspjeh nego da to doživljava i kao uspjeh slovenske nogometne organizacije, ali i Slovenije kao države.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider