Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ovo je dar'

Casilla predstavljen u Realu: Marketinški trik ili nova jedinica?

Real Madrid angažirao je katalonskog vratara Kika Casilla (28), dojučerašnjeg člana Espanyola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je transfer odrađen još u petak, u nedjelju je Casilla po prvi put dao intervju kao novi igrač madridskog Reala. U jedan od najboljih klubova svijeta Casilla je stigao za svega šest milijuna eura.

Casilla je u širem krugu španjolskih reprezentativaca, a izbornik Vicente del Bosque prošle godine mu je dao šansu u prijateljskoj utakmici s Njemačkom. Zanimljivo je da je Casilla upisao pet nastupa za reprezentaciju Katalonije. Rođen je u Alcoveru, nedaleko od Barcelone, no dio juniorske karijere proveo je u Realu.

"Imao sam 14 godina kada sam prvi put došao u Real i nisam mislio da ću se ikada vratiti. Život te ponekad iznenadi i nagradi za sve dobro što si napravio. Jako sam sretan što sam se vratio", rekao je Casilla za službenu stranicu Reala.

Branio je za treću i drugu momčad Reala u razdoblju od 2004. do 2007. Kako nije bio zadovoljan statusom, 2007. prešao je kao slobodan igrač u Espanyol te je odmah otišao na posudbu, najprije u Cadiz pa Cartagenu, gdje je bio do 2011. Nakon što je Cristian Alvarez otišao iz Espanyola, Casilla postaje prvi vratar drugog najvećeg katalonskog kluba, a sada je ponovno na Santiago Bernabeu.

Real Madrid je ovim potezom vjerojatno odustao od transfera Davida De Gee. Španjolski mediji tvrde da se Florentino Perez poprilično ohladio, jer Manchester United ne pristaje spustiti odštetni zahtjev, a Real nema namjeru iskrcati četrdesetak milijuna eura odštete.

S obzirom na sličnost imena s Casillasom, dugogodišnjim kapetanom Reala koji je prije nekoliko dana prešao u Porto, čelnici Reala se nadaju da će Casilla biti marketinški isplativa investicija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider