Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kako bi im dobro došli

Stari lisac ima veliki plan: Dvije prekrižene zvijezde Reala na putu za - Liverpool

Koga će engleski klubovi dovesti na ljeto, uvijek je tema u proljetnim mjesecima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S koronavirusom ili bez njega, fanovi nogometa u Engleskoj i tamošnji mediji se zabavljaju s potezima koji se najavljuju za ljetni prijelazni rok.

Dva takva stižu iz Liverpoola, ali ne tiču se slavnog kluba s Anfielda već njegova gradskog rivala Evertona.

Njihov menadžer, legendarni Carlo Ancelotti, naciljao je dvojicu nogometaša Real Madrida kojima na Santiago Bernabeuu već duže vrijeme ne cvjetaju ruže.

Riječ je o Garethu Baleu i Jamesu Rodriguezu, od njih dvojice Ancelotti želi da budu predvodnici u usponu Evertona prema vrhu engleskog nogometa i pozicijama koje vode u europska natjecanja.

Everton računa na "faktor Ancelotti"

Ambiciozan je to plan, nema što, ali Ancelotti je uvjeren da ima sve potrebne resurse (čitaj: novac) da može privući Balea i Jamesa da dođu na Goodison Park.

Velšanin godišnje zarađuje 17 milijuna eura, a ugovor s Realom mu traje do 30. lipnja 2022. i Kraljevski klub bi ga se vrlo rado riješio, tim više što trener Zinedine Zidane forsira mlađe snage.

Slična je situacija i s kolumbijskim veznjakom (doduše, njemu ugovor istječe u ljeto 2021.) koji također nije na istoj valnoj duljini sa Zidaneom i ne bi imao ništa protiv promjene sredine.

Everton bi morao "razbiti blagajnu" da dovede i jednog i drugog, ali s obzirom da su proteklih godina potrošili na stotine milijuna eura na igrače koji nisu ovog ranga, sumnjamo da će štedjeti na angažmanu dva ovakva imena. Ostaje pitanje hoće li Bale i James htjeti doći u trenutno 12. klub Premierlige, ali tu bi onda, osim novca, mogao nastupiti "faktor Ancelotti" jer iskusni talijanski stručnjak s obojicom jer imao odlične odnose dok ih je trenirao u Realu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider