Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jedna stvar jasna'

Ancelotti nacrtao i opisao: Evo kako treba braniti Messija

Jedan od najboljih svjetskih trenera otkrio je neke svoje taktičke zamisli kada igra protiv najboljeg nogometaša planete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kako zaustaviti Messija", pitanje je koje si postavljaju baš svi treneri uoči utakmica protiv Barcelone.

Svima njima pokušao je pomoći Carlo Ancelotti, koji je ponudio nekoliko opservacija za čuvanje fantastičnog Argentinca.

"Dok sam vodio PSG i Real Madrid analizirao sam video utakmice protiv Barcelone i došao do zaključka kako je Messija nemoguće braniti sa samo jednim igračem. Nakon svega, moj zaključak je da je Messija nemoguće zaustaviti ako je 100 posto spreman", kazao je Ancelotti, a onda i otkrio neke detalje:

"Najbolji način je da mu se spriječi dotok lopte i oduzme prostor između linija, između veznog reda i obrane. Najvažnije je da nekoliko igrača bude angažirano u veznom redu kako bi zaustavili veznjake Barce čime se automatski onemogućilo Messija da dođe do lopte jer to odmah postaje opasna pozicija."

'Velika zamka'

Što kada Lionel Messi ipak dođe do lopte?

"Tada veznjaci i tri obrambena igrača moraju napraviti blok kako bi mu oduzeli više prostora. Veznjaci su ti koji moraju spriječiti Messija da uđe u sredinu i namjesti se na lijevu nogu. Tu se pak krije velika zamka jer ostali igrači dobivaju puno više prostora, a znamo kakve igrače ima Barcelone. Kad igrate protiv Barcelone svi morate biti fokusirani i usput se nadati da ćete imati sreće kad je Messi u pitanju", zaključio je Ancelotti.

Talijanski stručnjak će možda već iduće sezone dobiti priliku za novi susret s Barcelonom i Messijem jer će na klupi Bayerna naslijediti Pepa Guardiolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider