Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spustio perezu

Ancelotti nastavio 'pikati' bivšeg gazdu: Bayern za razliku od Reala...

Iako je osvojio sve osim domaćeg prvenstva, Carlo Ancelotti morao je pognute glave napustiti klupu Real Madrida prošle godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti otkrio je u intervjuu za francuski L'Equipe koliko je sretan i zadovoljan u Münchenu. Pritom je francuske novinare zanimalo koja je razlika između bavarskog kluba Bayerna i po mnogima najveće nogometne institucije na svijetu - Real Madrida.

"Ta dva kluba su vrlo slična. Najveća je razlika što jedan klub vodi bivši nogometaš, a drugi biznismen", rekao je Ancelotti.

Talijan je pritom mislio da Bayern vodi bivša nogometna legenda Karl-Heinz Rummenigge (predsjednik), te da utjecajnu ulogu pri donošenju odluka ima Franz Beckenbauer. Realom pak upravlja građevinski magnat Florentino Perez. U jednom intervjuu prije toga izjavio je da se Bayern više vodi kao obitelj za razliku od svih drugih klubova koji se vode kao kompanije.

Ancelotti je bio trener Real Madrida od 2013. do 2015. godine. U tom je periodu osvojio Ligu prvaka, UEFA-in superkup, FIFA-ino klupsko svjetsko prvenstvo i Kup kralja. Jedino nije uspio osvojiti Primeru odnosno završiti ispred Barcelone i Atletico Madrida na kraju sezone.

Njega je na trenerskoj klupi naslijedio Rafa Benitez, koji se nije dugo zadržao na istoj. Nakon svega par mjeseci loših rezultata i neuvjerljive igre na klupu je sjeo Ancelottijev pomoćnik Zinedine Zidane. Francuz je do kraja sezone gotovo uspio osvojiti dvostruku krunu, no na kraju se morao zadovoljiti 'samo' s Ligom prvaka.

"Ima karizmu i podršku igrača. Vidio sam to kada je bio moj pomoćnik. Igrači su se mučili pod Benitezom, no otkako je Zizou stigao sve se promijenilo. Igrači su uz njega", zaključio je Ancelotti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider