Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što nas čeka...

Čačićeva Hrvatska: Dvije (veće) promjene u sastavu

Kako bi trebala izgledati Čačićeva Hrvatska, pitaju se ovih dana mnogi ljubitelji nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna javnost nije prihvatila najnoviji izbor vrhuške HNS-a. Kaže Šuker (i ostade živ) da su pogodili svaki put, ali od aktualnih, ponavljamo aktualnih, gazdi hrvatskog nogometa odgovornost za izgovorenu riječ ionako je teško očekivati.

Izvršni odbor HNS-a voli glasati jednoglasno. Tako je očito da je i Rijekin gazda Mišković glasao za Antu Čačića. Ako čujete drukčije, onda to znači da je netko lagao, Šuker ili Mišković. Svi su oni digli ruku za jednog kandidata koji po njima može voditi hrvatsku reprezentaciju. Oni misle da to može jedino Ante Čačić.

No, maknimo se malo od odluke koja je zaprepastila javnost. Koje su promjene koje će donijeti Čačić? Prva je ona koja se ne odnosi na sam teren već na sam 'tretman' igrača. Kako smo čuli iz usta Jerka Leka, igračima je bila puna kapa Kovačevih testova. Kao, stalno su morali nešto raditi, a oni su se tu došli… Nećemo reći odmoriti, ali opuštanje bi bilo točnije reći.

Opušteniji boravak u reprezentaciji

Kovačev 'njemački program' očito nije sjeo zvijezdama Reala, Barce, Intera, Šahtara, Juventusa, Liverpoola... Čačić bi trebao donijeti 'hrvatski program', uostalom sam Šuker je rekao da želi hrvatsku pamet na klupi reprezentacije. To znači da će se igračima pristupati puno mekše, a oni bi zauzvrat trebali izgledati bolje nego na gostovanjima u Bakuu i Oslu.

Što nam donosi sam pogled na udarnih 11? Čačić neće mijenjati Kovačevu formaciju. Barem ne na početku jer za to ni nema vremena. Mnogi su sigurni da Danijel Pranjić ispada iz sastava, dok Leovac i Strinić nisu niti pozvani. Novi prvotimac Vatrenih je Dinamov Pivarić. Odigrao je nekoliko odličnih partija u dresu Dinama i s Čačićem je stigao i Josip Pivarić.

Kovačić i Pivarić u viziji Ante Čačića, Brozović ispada

Osim njega, u prvi sastav bi mogao i Mateo Kovačić. Čačić ga vidi na mjestu zadnjeg veznog, uz Luku Modrića što znači da bi Marcelo Brozović nakon Intera mogao izgubiti mjesto u prvih 11 i u reprezentaciji. Pokušao je i Štimac na toj poziciji s mladim Kovom, ali tada to nije izgledalo dobro. Mateu nedostaje da igra prema nazad, ali zato je prema naprijed sve bolji. Dokaz je mjesto u prvih 11 na teškom gostovanju u Bilbau, iako je tamo igrao više prema naprijed, na mjestu kojeg u reprezentaciji igra Rakitić.

Recimo i kako u obrani Čačić ne misli mijenjati kapetana Darija Srnu koji ne igra bajno. Nekako je dojam da je Šime Vrsaljko bolji na mjestu desnog bočnog, ali Srnino micanje moglo bi dovesti do novog potresa u reprezentaciji. Kapetan bi se vrlo lako mogao okrenuti protiv izbornika (a možda i povući kojeg igrača) te prihvatiti poziv navijača Hajduka koji ga mole da napokon stane u obranu svog kluba. Dosad je većinom bio tiho.

U odsustvu Mandžukića, prvi napadač je Nikola Kalinić koji je ove sezone zabio već pet pogodaka, dva u Fiorentini tri u Dnjipru.

Očekivani sastav za Bugarsku:

Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić – Modrić, Kovačić – Perišić, Rakitić, Pjaca - Kalinić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider