Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Teško mi je prognozirati"

Čačić se uzda u hrvatsku obranu: "Primili smo samo dva gola"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije održao je press konferenciju u Turskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osmom kolu skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo hrvatska nogometna reprezentacija gostuje u Turskoj, u Eskisehiru, ovog utorka s početkom u 20:45.

Reprezentacija je, nakon što je u nedjelju morala nastaviti utakmicu s Kosovom, stigla u Eskisehir gdje je izbornik Ante Čačić održao press konferenciju kojoj je osim njega prisustvovao i Ivan Perišić.

"Moram vidjeti kakve će biti reakcije igrača i nakon posljednjeg treninga. Evidentno je da postižemo malo pogodaka u prosjeku, ali primili smo u kvalifikacijama svega dva pogotka, i to oba iz prekida - iz odbijene lopte od živog zida protiv Turske i ramenom nakon kornera na Islandu", podsjetio je Čačić u odgovoru na pitanje kakvu će postavi poslati na teren.

"U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikolu Kaliniću, koji tek hvata pravu formu. Za očekivati je da će realizacija proraditi, ali dobro je i ako ostane ovako - da postižemo jedan gol po utakmici, a ne primimo niti jedan", poželio je Čačić.

Svjestan je važnosti utakmice za oba suparnika, a eventualna pobjeda može itekako približiti Vatrene željenom cilju - plasmanu u Rusiju.

"Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Hrvatska će nastojati, kao i protiv svih suparnika, doći do dobrog rezultata. Teško mi je bilo što prognozirati, i isključivo sam usredotočen na svoju momčad."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider