Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekinut Čačićev niz

Čačić: Rezultat je realan, napravit ćemo analizu

Mađarska i Hrvatska odigrale su u subotu 1:1 u prijateljskoj utakmici uoči odlaska na Euro u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je povela u Budimpešti zahvaljujući pogotku Marija Mandžukića nakon odlične asistencije Perišića, ali Balasz Dzsudzsak je desetak minuta prije kraja Mađarima donio izjednačenje.

"Ovo je bila prava, natjecateljska utakmica, bez puno sličnosti s prijateljskim utakmicama, što je zapravo dobro. U prvom je poluvremenu Hrvatska bila bolja, sve je napravila što je trebala prema naprijed, i vrlo sam zadovoljan njime, a u drugom je poluvremenu slika bila drugačija. Mađarska je igrala agresivnije, na granici kartona, i u takvoj igri nismo bili dovoljno dobri, nismo kontrolirali loptu. Rezultat je na kraju realan", sažeo je izbornik Vatrenih Ante Čačić za službenu stranicu HNS-a.

Bila je to peta utakmica Hrvatske pod Čačićevim vodstvom i prvi remi nakon pobjeda protiv Bugarske (3-0), Malte (1-0), Rusije (3-1) i Izraela (2-0). Bio je to ujedno i sedmi međusobni susret Hrvatske i Mađarske, pri čemu četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede.

"Napravit ćemo dobru analizu i vidjeti gdje ćemo biti bolji. Jasno je da nismo bili dovoljno agresivni u sredini i da smo napravili previše individualnih pogrešaka, ali ima razloga zašto je tome tako. Igrači su imali brojne marketinške obveze, a susret s Izraelom na teškom terenu bio je zahtjevan i nedostajalo je svježine", izjavio je Čačić.

Mađari su bili teži i ozbiljniji protivnik nego što su to bili Izraelci u Osijeku, priznao je i sam izbornik, te bacio pogled prema predstojećem razdoblju uoči odlaska Euro u Francusku.

"Mađarska je pokazala da je s pravom sudionik završnice Europskog prvenstva, a do tog turnira ima još dva mjeseca i treba vidjeti s kojim će igračima reprezentacije tamo otići. Naši igrači igraju i europske kupove i teško je bilo što definirati u ovom trenutku. Ipak, ovi su dvoboji poslužili za dobivanje informacija što koji igrači mogu u onim utakmicama koje nas čekaju u Francuskoj", zaključio je Čačić.

Jeste li zadovoljni viđenim na prijateljskim utakmicama nogometne reprezentacije?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider