Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veseli realizacija

Čačić: Govorio sam da je Mandžo naš prvi napadač, a bilo je i stvari koje mi se nisu sviđale

Hrvatska nogometna reprezentacija došla je do prve pobjede u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Čačić definitivno može biti zadovoljan realizacijom svojih igrača u Skadru. Raspucana Hrvatska je zabila šest pogodaka i došla do prve pobjede u kvalifikacijama.

''Ja sam i uoči utakmice najavljivao da smo favoriti, a mi smo to ostvarili na vrlo uvjerljiv način. Bilo je i stvari koje mi se nisu sviđale, ali najvažnije da smo došli do tri boda na jedan ovako siguran način'', rekao je Čačić za HRT te nastavio:

''Sad se trebamo odmoriti jer imamo još jednu važnu utakmicu za tri dana. Veseli me način na koji je momčad ušla u utakmicu jer to je i dovelo do ovakve pobjede.''

Dobra vijest je što je 'proradio' Mario Mandžukić, koji je u zadnje vrijeme bio izvan forme.

''Mario je neprikosnoven. Već ranije sam govorio da je on naš prvi napadač i danas je zabio stvarno tri krasna gola'', poručio je hrvatski izbornik te se okrenuo utakmici s Finskom.

''Govorili smo da je ova skupina zahtjevna, nitko neće lako uzimati bodove, ni ovdje protiv Kosovara. Međutim, vjerujem da ćemo mi brzo otkloniti tu neizvjesnost. Finska je imala jednu utakmicu protiv Kosova gdje nije izgledala bajno, a protiv Islanda je pokazala da neće biti lak zalogaj'', objasnio je Čačić.

Hoće li Hrvatska slaviti protiv Finske?

Ukupno glasova:

Osim izbornikovog, Mandžukić je uživao i povjerenje suigrača.

"Mi znamo što Mandžo može, nikad nismo sumnjali u njega. Tu je i Kale, obojica igraju odlično, kao i Krama, tako da uvijek imamo neku opciju. Danas su svi zabili. Najbitnija je pobjeda i momčadski duh, što smo danas pokazali", istaknuo je Mateo Kovačić koji je uspješno nadomjestio izostanak kapetana Luke Modrića.

"Nismo očekivali ovakvu pobjedu. Odigrali smo dobro, u nekim trenucima malo lošije, kad smo ostavili malo previše prostora. Uvijek ima prostora za napredak. Bitna su tri boda. Ovo zaboravljamo i okrećemo se Finskoj", izjavio je Kovačić.

Andrej Kramarić se odlično snašao u ulozi povučene špice. Upravo je on bio asistent za prvi pogodak, što je i značajka njegovih igara u ovoj sezoni i u dresu Hoffenheima.

"Bio je gušt igrati, posebno kad pobijediš na ovakav način. Postigli smo ono što smo tražili. Sreća je što smo rano krenuli s pogotkom, poslije je bilo lakše. Navikao sam igrati polušpicu, dobro mi je krenulo ove sezone. Istina, više se piše o mojim asistencijama. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom tonu. Za tri dana nas čeka još teža utakmica. Sigurno će nas drugačije gledati nakon ovih šest golova. Nadam se da ćemo prezentirati igru kao danas pa makar zabili jedan gol više. Bitna su tri boda", zaključio je Kramarić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider