Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa o Dinamu

Burić zadovoljan, ali smiruje strasti: Nemojte ih puno hvaliti...

Nogometaši Hajduka samljeli su u uzvratnoj utakmici 1. pretkola Europske lige estonsku momčad Sillamäeu Kalev sa 6:2 i s ukupnih se 7:3 plasirali u 2. pretkolo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon blijedih 1:1 iz prve utakmice i slabijih 45 minuta druge, Hajduk je u posljednjoj 'četvrtini' dvoboja protiv Sillamäe pokazao sav svoj visoki potencijal. Četiri komada u nastavku u mreži Estonaca trasirali su put prema 2. pretkolu i slovenskom Koperu. Trener Damir Burić ni u jednom trenutku nije bio zabrinut za prolaz, a u konačnici je bio zadovoljan igrom.

"Zahvalio bih Dugopolju što su nam omogućili jako dobre uvjete za igru. Teren je bio brz i imali smo mogućnost za brzu cirkulaciju lopte. Vidjeli smo Hajduk koji je dominirao i imao jako dobro izigrane šanse. Rezultat nije previsok, nego realan", izjavio je za za dalmatinskiportal.hr.

"Ja sam bio uvjeren u našu pobjedu, pitajte igrače što sam im rekao na poluvremenu. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo to sprovesti i iskazati do kraja, sve je bilo tu. Meni je bilo iznenađenje kako smo jeftino primili golove".

Kapetan Milović je zbog ozljede napustio teren.

"Milović je dobio jak udarac u glavu. Već mu je malo bolje, ali moramo još provjeriti koliko će mu trebati za potpuni oporavak".

Upitan je potom koliko tu ima prostora za napredak...

"U svakoj igri moraš tražiti poboljšanja. Hvala mojim igračima, to su momci od 18-19 godina, to se ne smije zaboraviti. Svi zaslužuju pohvale, a ne bih zaboravio ni ostale, prije svih Miju Caktaša i Francka Ohandzu. Organizacija igre je bila dobra, ja sam zadovoljan".

Potom je uslijedilo pitanje o Dinamu...

"Želim uživati u današnjem danu. S obzirom da je momčad imala jako velik pritisak, ja sam ih pokušao osloboditi, uvjeriti u njihovu kvalitetu i znanje. Na dobrom smo putu, ali nemojte ih puno hvaliti jer danas jesi, a sutra si opet na nuli. To smo osjetili nakon jako dobrih priprema, kada smo imali malo problema doma s organizacijom treninga. Nadam se da ćemo se sljedeću sedmicu mirnije i bolje moći pripremiti za buduće izazove. Moj fokus je bio na Estoncima, a sutra i preksutra možemo više o Dinamu".

O ambijentu...

"Podrška je bila fenomenalna. Ovo je bilo izvanredno. Meni je žao što nije bio Poljud zbog financijskih stvari jer Estonci nisu prihvatili zamjenu, ali zahvaljujem Dugopolju na trudu i organizaciji".

Za kraj je nešto rekao o Ohandzi:

"Mi smo Francka dobro izanalizirali. Bila je velika borba za njega dovesti. On se odlučio za nas jer je to Hajduk, a ne iz financijskih razloga. Znam dobro da su ga tražili klubovi koji su mu davali puno više i zato zaslužuje respekt".

Nadolazeće nedjelje na rasporedu je derbi u Zagrebu, a u njega Hajduk, nakon ovakve izvedbe, može krenuti s dosta samopouzdanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider