Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi na stadionu

Velika tri boda: Hrvatska iščupala pobjedu na vrućem gostovanju u Sofiji!

Hrvatska je u Sofiji pobijedila Bugarsku 1:0 u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016.

Niko Kovač može mirnije spavati. Hrvatska je odnijela važnu pobjedu s vrućeg gostovanja u Sofiju autogolom Nikolaja Bodurova u 36. minuti. Rakitić je centrirao s desne strane na drugu stativu, Perišić je pucao glavom, a Bodurov je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

VIDEO: Bugarski i srpski huligani napali hrvatske navijače prije i za vrijeme utakmice!

Kovač pohvalio svoje igrače: 'Ovo je teška, ali velika pobjeda'

Na stadionu Vasil Levski više je uzbuđenja bilo na tribinama nego na travnjaku. Španjolski sudac Mateu Lahoz prekinuo je utakmicu u 23. minuti zbog sukoba navijača na tribinama i bacanja baklji u teren.

Utakmica je bila siromašna šansama i dobrim potezima, ali na travnjaku se jasno vidjelo da Hrvatska ima tehnički potkovanije i općenito kvalitetnije igrače.

Hrvatska je u prvom dijelu utakmice kontrolirala utakmicu sve do autogola Bodurova, dok su Bugari puno griješili u predaji lopte i tek nakon primljenog gola zaigrali su ofenzivnije. U završnici prvog dijela Bugari su imali najbolju šansu na utakmici kada je Gadžev ušao iz drugog plana i zamalo pucao pokraj vratnice.

Hrvatska i Italija stopostotne

Bugari su u drugom poluvremenu krenuli puno agresivnije, no nisu stvorili neke izgledne šanse. Uglavnom su prijetili iz gužvi, a najbliže golu bili su u 68. minuti kada je Iliev dobro opalio, lopta je dirala Ćorluku i zamalo prevarila Subašića prošavši tik do stative. Tonev je u 77. minuti zaprijetio udarcem s distance, no Subašić mirno brani.

U završnici utakmice domaćini su krenuli na sve ili ništa ostavljajući puno prostora hrvatskim napadačima. Perišić i Brozović mogli su riješiti utakmicu, no nisu bili koncetrirani u čistim šansama.

Na ljestvici vode Italija i Hrvatska sa po šest bodova, dok Norveška i Bugarska imaju po tri boda.

Hrvatsku u ponedjeljak, 13. listopada u Osijeku očekuje ogled protiv Azerbajdžana, a isti dan se sastaju Malta - Italija, te Norveška - Bugarska.

REZULTATI:

Bugarska - HRVATSKA 0-1 (Bodurov 36-autogol)

Italija - Azerbajdžan 2-1 (Chiellini 44, 82 / Chiellini 77)

Malta - Norveška 0-3 (Daehli 22, King 25, 49)

LJESTVICA:

1. Italija                  2 2 0 0 4-1  6
2. HRVATSKA        2 2 0 0 3-0  6
3. Norveška          2 1 0 1 3-2  3
4. Bugarska         2 1 0 1 2-2  3
5. Azerbajdžan     2 0 0 2 2-4  0
6. Malta                 2 0 0 2 0-5  0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider