Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba se isplati

Preko trnja do zvijezda: "Ibra iz Metkovića" ostvario veliki transfer u Serie A!

Još kao tinejdžer je iz Hrvatskog Dragovoljca otišao u Italiju, a nakon godina lutanja po posudbama je dočekao svojih pet minuta i ostvario milijunski transfer u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je dobila još jednog igrača u talijanskoj Serie A, a za razliku od skupih pojačanja poput Marka Pjace ovaj je u domovini gotovo potpuno nepoznat. 22-godišnji Bruno Petković je 2012. otišao iz Hrvatskog Dragovoljca u tadašnjeg prvoligaša Cataniju koji je u međuvremenu potonuo do treće lige.

Nakon četiri godine koje je uglavnom proveo na posudbama u drugoligašima ostvario je transfer u Bolognu koja je za njega izdvojila 1.2 milijuna eura.

Petković je i u mlađim kategorijama bio prava ptica selica. Počeo je u rodnom Metkoviću u klubovima ONK Metković i Neretva, a s 13 godina odlazi u Zagreb gdje nastupa za Dinamo, Zagreb, HAŠK i Hrvatski Dragovoljac.

S 18 godina odlazi u Cataniju, a tamo je u dvije godine upisao samo pet nastupa. Uslijedile su posudbe po drugoligašima Vareseu, Reggiani, Virtusu i Trapaniju gdje je napokon dočekao pravu priliku.

Nakon devet utakmica bez gola je uhvatio formu i sa sedam golova i osam asistencija u samo 40 dana doveo mali sicilijanski klub na rub plasmana u Serie A. Navijači su 192 centimetra visokog napadača prozvali novim Ibrahimovićem, a sjajne igre su privukle interes Genoe, pa čak i velikog Juventusa.

Trapani je nakon odlične sezone otkupio Petkovića koji je ove sezone zabio tri gola u 17 nastupa. Njegov novi izazov je Bologna koju vodi poznati talijanski igrač i trener Roberto Donadoni. Bologna je trenutno 15. s utakmicom manje, a od zone ispadanja je udaljena velikih 10 bodova i ima realne šanse za proboj na sredinu tablice.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider