Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolonija Hrvata

Iznenađujući transfer: Brozović se priključuje Modriću, Kovačiću, Rakitiću...

Španjolski mediji pišu kako bi hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović na ljeto mogao prijeći u Sevillu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i milanskog Intera, Marcelo Brozović (23), mogao bi na ljeto prijeći u Sevillu kao zamjena za Evera Banegu (27) kojeg u svoje redove želi dovesti Inter, pišu u petak sportske novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli.

"Sevilla je već bila razmatrala njegov dolazak, jer joj je bio ponuđen, ali je na kraju otišao u Inter. U Italiji razmišljaju o njegovom odlasku u slučaju da dovedu Banegu. Time bi se mogla aktivirati mogućnost Brozovićevog prelaska u Sevillu kao zamjena za Banegu", tvrde te novine.

Brozović ima ugovor s Interom do ljeta 2019. godine, a prema podacima Transfermarkta njegova tržišna vrijednost iznosi 11,5 milijuna eura. Argentinski vezni igrač Banega procijenjen je na 15 milijuna eura, a ugovor mu istječe ovo ljeto uz mogućnost produženja za dodatnu sezonu.

Sportski direktor Intera, Piero Ausilio, obavijestio je Sevillu da pregovara s njenim igračem, prenijela je talijanska televizija Mediaset.
"Pisali smo Sevilli kako bi znali da razgovaramo s Banegom. To je zbog dobrih odnosa i međusobnog poštovanja koje postoji između naših klubova. Igrač nam se sviđa i postoji mogućnost njegovog dolaska", rekao je Ausilio.

Talijanski i španjolski mediji pišu kako su pregovori između Intera i Banege uznapredovali i da je sasvim izvjestan njegov prelazak u milansku momčad jer mu je ponuđena puno veća plaća u odnosu na onu koju prima u Sevilli.

Inter se nalazi na petom mjestu u talijanskom prvenstvu, a Sevilla na petom mjestu u španjolskom. Sevilla će u svibnju igrati finale španjolskog kupa protiv Barcelone, a u četvrtak je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige odigrala 0-0 na gostovanju kod Basela.

Brozović je ove sezone sudjelovao u 25 utakmica za Inter te je zabio šest golova, a tri puta je asistirao za pogodak. Ako Brozović doista prijeđe u Sevillu, priključit će se koloniji hrvatskih nogometaša u Španjolskoj: Luka Modrić i Mateo Kovačić su u Realu, Ivan Rakitić i Alen Halilović igrači su Barcelone, Duje Čop igra u Malagi, Ivan Kelava u Granadi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider