Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk vs HNS

Brojno izaslanstvo iz Splita stiže na razgovor u Zagreb

Splitsko izaslanstvo, sastavljeno od nekoliko predstavnika grada, županije, Hajduka i udruge "Naš Hajduk", u utorak u 11 sati sastat će se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta s resornim ministrom i njegovim suradnicima, otkrio je to danas novinarima splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O odlasku u Zagreb se raspravljalo na Gradskom vijeću i nakon što je donesena jednoglasna odluka dogovoren je odlazak Povjerenstva u kojem će biti dva ili tri predstavnika grada, predstavnik županije, HNK Hajduk, Udruge "Naš Hajduk", te oporbeni vijećnici.

Na upit novinara da komentira stav Udruge "Naš Hajduk" koji ne vide smisao tog sastanka u Zagrebu gradonačelnik je odgovorio da je Gradsko vijeće razgovaralo, a potom se složilo da Povjerenstvo ide u Ministarstvo.

"Mi ne idemo razgovarati sa HNS- om već sa Ministarstvom. Tamo nas čeka ministar Vedran Mornar, zamjenik Roko Andričević i Tomislav Paškvalin koji je zadužen za sport. Prenijet ćemo im sve ono što se događalo, razmišljanja povjerenstva i Gradskog vijeća, kao i Torcide i Udruge "Naš Hajduk", odgovorio je gradonačelnik Baldasar dodavši da nakon toga Ministarstvo treba odlučiti što će napraviti.

Novinare je zanimalo hoće li tražiti smjenu člana izvršnog odbora HNS- a i predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Alojzija Šuprahe koji je nedavno sudski kažnjen zbog napada na predsjednika HNK Hajduk Marina Brbića na što je Baldasar rekao da je odmah osudio taj napad, te da podržava stav Hajduka i Udruge "Naš Hajduk" da HNS nije "kako treba", te da misli kako su u pravu kada traže sve smjene.

"Ne bih izdvajao jednu osobu u odnosu na sve ostale jer mislim da je to posljedica cijele situacije koja se događa. Ako me pitate samo za gospodina Šuprahu čini mi se da je to proizvod cijele nesretne situacije i truleži u HNS-u", izjavio je Baldasar.

Otkrio je i kako će splitsko povjerenstvo sutra u Zagrebu zatražiti i izmjenu spornog Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, te da je služba pripremila već nekoliko svojih prijedloga izmjena zakona. Gradonačelnik je dodao kako mu se čini da bez obzira na pravo kako HNS predviđa da su potpuno samostalni i autonomni, takva jedna organizacija ne može u potpunosti biti odvojena od države, u ovom slučaju od same Lige ili od svih. "Koliko ja znam, oni nisu Sveučilište", dometnuo je.

Za subotnji veliki prosvjed navijača na splitskoj Rivi gradonačelnik je rekao kako nije bilo u redu kada su pretjerali sa vrijeđanjem.

"Torcida ima pravo na svoj izričaj koji je uglavnom bio u redu osim u onom dijelu kada je bilo javnog vrijeđanja koji mi se ne sviđa. Trebalo se zadržati u jednom korektnom izražavanju navijačkih strasti što je uobičajeno na utakmicama", zaključio je Baldasar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati