Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"FIFA virus"

Klopp i Conte si "čupaju kosu": Najveći gubitnici reprezentativne stanke!

Adam Lallana, Philippe Coutinho, Eden Hazard, Alvaro Morata, Antoine Griezmann... To su samo neka imena koja možda neće nastupiti nadolazećeg vikenda...

Reprezentativna stanka je iza nas i večeras se nogometaši vraćaju klupskim obavezama diljem Europe. Dva tjedna trajala je reprezentativna stanka, međutim kada su europske reprezentacije u pitanju odigrana je samo jedna utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, dok je drugi ogled bio prijateljski.

"FIFA virus", kako su Španjolci prozvali ozljede koje se dogode na okupljanju reprezentacije, ponovno je poharao veliki broj klubova.

Istina, neki igrači ozljedili su se tijekom kvalifikacijskih utakmica, no neki su ipak svoju ozljedu zaradili u prijateljskim dvobojima. Neovisno o tipu utakmice, ove pauze trebale bi služiti za oporavak igrača, a ne dodatno trošenje i rizik od ozljede.

Najgore su u cijeloj priči prošli Chelsea i Liverpool, koji su možda izgubili ključne igrače za oglede tijekom vikenda. Eden Hazard, Diego Costa, Cesar Azpilicueta i Thibaut Courtois imaju problema s ozljedama i upitni su za nedjeljno gostovanje kod Middlesbrougha.

Liverpool je sigurno ostao bez Adama Lallane, a moguće i bez Philippea Coutinha čiji se nalazi zbog ozljede noge i dalje čekaju.

Spomenimo i Tottenham koji je ostao bez Vincenta Janssena, no srećom vratio mu se Harry Kane u prošlome kolu protiv Arsenala.

Zanimljivo, Liverpool i Chelsea dvije su vodeće momčadi u engleskoj Premierligi.

Uoči velikog gradskog derbija Atletico i Real ostali su bez napadača. Antoine Griezmann ima neugodnu ozljedu stopala, no postoji mogućnost da zaigra u subotu protiv Reala. Čak i da nastupi neće biti 100 posto spreman. Za sastav Reala neće definitivno konkurirati Alvaro Morata, koji je na obavezama za reprezentaciju zaradio ozljedu zadnje lože.

Barcelona je pak ostala bez Samuela Umtitija, francuskog stopera. Problema s ozljedama u obrani imaju i Jordi Alba, Jeremy Mathieu te Gerard Pique, tako da bi obrana Barce protiv Malage biti vrlo krhka.

Od rujna 2018. godine krenut će Liga nacija, natjecanje koje će voditi UEFA, a koje će zamijeniti sve nepotrebne prijateljske utakmice. Liga će biti natjecateljskog formata, a svake četiri godine služit će i kao dodatni način kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izbornici i reprezentacije se već godinama žale na prijateljske oglede koji više štete nego pomažu igračima i njihovim klubovima. Ovaj sistem trebao bi omogućiti svim nezadovoljnicima da pronađu dodatnu inspiraciju u igranju za reprezentaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider