Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani u prednosti pred Zagrepčanima

Brleković: HNS radi u korist Hajduka

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Ivan Brleković, tvrdi kako Dinamo i Hajduk nemaju isti tretman u HNS-u. Hajdukovi zahtjevi, tvrdi Brleković, rješavaju se po kratkom postupku, a Dinamovi se odlažu na 'čekanje'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brleković je prije nekoliko dana, kako je ispričao za Sportske Novostiupravo iz tog razloga napustio sjednicu Izvršnog odbora HHS-a.

'Otišao sam jer Hajduk i Dinamo nisu dobili isti tretman u Rusanovoj. Prisjetimo se kad je Hajduk nedavno zatražio hitnu sjednicu IO HNS-a da bi se raspravilo pitanje pravedne raspodjele odgovornosti u trenutku kad se dogodi incident na nogometnoj utakmici. Hajdukovo pitanje - je li klub jedini koji mora odgovarati i snositi posljedice zbog incidenata navijača - bilo je potpuno logično. Nakon Hajdukova zahtjeva za dva je dana sazvana hitna sjednica IO na koju je stiglo je najjače splitsko izaslanstvo', kazao je Brleković.

'S druge strane, Dinamov se pismeni zahtjev, pak, 'pacao' u Rusanovoj četrdesetak dana iako je javna rasprava o zahtjevu za inozemnim sucima takva kao da se radi o referendumu o ulasku Hrvatske u NATO pakt. Truje se javnost, a sjednice nema. A kad se napokon dogodila, nema osam članova Izvršnoga odbora. Malo je neobično da se jedna od fundamentalnih odluka donosi nategnutim kvorumom zar ne?, zaključio je Brleković te dodao kako je trebalo pozvati cijelu Komisiju za suce, iznijeti argumente pro et contra i zatim se izjasniti.

>> VIDEO: Raskol u HNS - u Brleković napao Srebrića

Pitao sam glavnog tajnika Zorislava Srebrića zašto se sa sjednicom čekalo 40-ak, te zašto na stolu nema Dinamova pisanog zahtjeva te zašto na sjednici nema Damira Vrbanovića, direktora Modrih, da bi objasnio to što je potpisao. Odgovore nisam dobio. U tome času, kao Zagrepčanin i dinamovac, smatrao sam da Dinamo kao najtrofejniji hrvatski klub ima pravo da se o njegovu zahtjevu raspravlja na legitiman način. Pa neka se donese odluke kako većina misli. Budući da uvjeti za to nisu postojali, napustio sam skup', objasnio je dopredsjednik HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider