Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Utakmica je blizu..."

Brbić se s Pohorja oglasio o statusu Hajdukova trenera Oreščanina

Čelni čovjek splitskog prvoligaša oglasio se glede trenera Oreščanina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Brbić se konačno oglasio glede Siniše Oreščanina, trenera Hajduka koji je prije nekoliko dana priopćenjem prozvao predsjednika Hajduka, pozvavši ga da detaljno istraži svoju odluku o otkazu voditelju Akademije Krešimiru Gojunu, usput optuživši i glavnog klupskog skauta Marija Brkljaču za unošenje nemira u momčad.

Čekalo se kako će na sve to reagirati predsjednik Brbić koji je u kasnim satima utorka stigao na Mariborsko Pohorje gdje prva momčad Hajduka proteklih 10-ak dana odrađuje glavni dio priprema za novu sezonu.

Brbić je, po svom dolasku na Mariborsko Pohorje, obavio 20-minutni razgovor s trenerom Oreščaninom, a medijima je ove srijede dao kratku izjavu.

Brbić: Došli smo pružiti podršku treneru, stožeru i igračima

"Siniša Oreščanin ostaje trener Hajduka. Došli smo tu u Sloveniju osobno pružiti podršku treneru, stožeru i momčadi uoči predstojećih europskih utakmica. Prva utakmica je vrlo blizu, momčad ide direktno iz Slovenije za Zagreb pa na Maltu i došli smo ih podržati prije početka sezone", poručio je Brbić, osvrnuvši se i na Oreščaninovo priopćenje:

"S ljudske strane razumijem trenera je je bio dosta vezan uz svog suradnika, a ovo sve ostalo ćemo riješiti unutar četiri zida."

Oreščanin: Idemo se baviti nogometom

Svoj stav je Oreščanin ponovio:

"Moje priopćenje ste vidjeli, to sve stoji, a nakon toga smo rekli da ćemo se baviti nogometom i to je to. Idemo dalje, nogomet je najbitnija stvar", izjavio je trener Hajduka prokomentiravši i prijateljski dvoboj s poljskom Slaskom (1:2):

"Dobili smo puno odgovora nakon ove utakmice, nama je bitno da se uigravamo i što prije ukomponiramo nove igrače. Nismo još vježbali prekide i to se vidjelo, prije Malte ćemo to provježbati. Zadovoljan sam dijelom prvog poluvremena i drugim poluvremenom."

Hajduk će u četvrtak odraditi i posljednju prijateljsku utakmicu na Pohorju, protivnik je ukrajinska Zarja, a igra se s početkom u 18:00.

U nedjelju će poletjeti za Maltu gdje ga u utorak 9. srpnja čeka prva utakmica prvog pretkola Europske lige protiv Gzire United. Ukoliko ne bude nekih iznenadnih preokreta i novih turbulencija, s Oreščaninom u ulozi trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider