Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Subota, 17:00

Brbić potvrdio: Evo tko bi trebao voditi Hajduk u Rijeci

Predsjednik Hajduka Marin Brbić prokomentirao je odlazak Igora Tudora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nije lako, ali smirit ćemo situaciju. Ne razumijem čemu sva ova pompa, kao da dosad nisu treneri dolazili i odlazili", pitao se Marin Brbić.

Predsjednik Hajduka nije htio pričati o detaljima razlaza, ali je ipak otkrio neke pojedinosti...

"Igor Tudor je tražio pojačanja, a mi inzistiramo na mladim igračima. Ne nađemo li trenera do subote, Hajduk će na Kantridi voditi sportski direktor Goran Vučević", dodao je Brbić.

Inače, Hajduk je na svojoj službenoj stranici povodom Tudorova odlaska objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Igor Tudor je u srijedu navečer podnio ostavku i više nije trener Hajduka.

Hajduk izražava žaljenje zbog Tudorove odluke da napusti poziciju trenera prve momčadi jer smo u njemu prepoznali mladog i kvalitetnog stručnjaka koji je zajedno sa svojim trenerskim stožerom bio jednoglasno izabran te je uživao apsolutnu podršku.

Računali smo da ćemo zajedničkim snagama ustrajati na teškome putu izgradnje Hajduka koji će imati temelje na igračima iz vlastitog pogona o čemu smo toliko puta pričali svo ovo vrijeme.

Od travnja 2013. godine kad mu je pružena prilika da vodi prvu momčad Hajduka, pred Igora Tudora nikad nismo postavljali nerealne ciljeve niti bilo kakve imperative i uvijek smo bili uz njega. Trener je imao bezrezrevnu podršku Kluba, bez obzira što ponekad mislili kritičari ili dio javnosti.

Na to smo zaista ponosni jer smo i sami svjesni da Tudoru nije bilo lako raditi u datim okolnostima. Ali u današnjim uvjetima nije lako raditi nikome u Hajduku, od predsjednika, sportskog direktora pa do izuzetno tolerantnih i vrijednih ljudi u Radnoj zajednici.

Hajduk ima zacrtan, jasan put ka svojemu ozdravljenju i od toga nipošto ne želimo odustati. Na sportskom planu imamo definiran plan koji se temelji na afirmaciji naših mladih igrača koji su ponikli u omladinskoj školi, a u skladu s mogućnostima uvijek ćemo tražiti načine da njima pridružimo prava igračka pojačanja sa strane.

S druge strane činimo iznimne napore da zadržimo sve vrijedne ljude u Hajduku.

Iako Tudorov odlazak u nitko nije očekivao, a dogodio se samo tri dana prije nastavka prvenstva, Klub će u najskorijem roku donijeti nužne odluke i rješenja vezano uz rad prve momčadi. Također, sigurni smo da će u ovoj situaciji igrači pokazati karakter i bezuvjetnu profesionalnost koja se očekuje od igrača Hajduka.
Igoru Tudoru želimo sve najbolje u njihovoj daljnjoj sportskoj karijeri.

Zahvaljujemo se i njegovim pomoćnicima Hariju Vukasu, Jurici Vučku, Sandru Tomiću i Borisu Peyreku koji su svojim radom i angažmanom dokazali da im je, kao i Igoru, interes Hajduka uvijek iznad svega. Vrata našega kluba bit će im uvijek otvorena", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider