Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Smjena bez argumenata'

VIDEO Brbić na oproštajnoj presici iznio niz neoborivih činjenica

Predsjednik Hajduka na odlasku održao je press konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kino dvorani stadiona Poljud Marin Brbić održao je press konferenciju na kojoj je govorio o svemu učinjenom u posljednje četiri godine koliko je bio predsjednik Hajduka.

"Danas mi je zadnji dan na Poljudu, želio bih dati osvrt. Klub je bio u dugu od 101 milijun kuna, na pripremama smo igrali s markerima, bili smo bez sponzora i postojala je opcija da nam bude uskraćena licenca za Europu, ali i HNL", započeo je Brbić.

"Četiri godine kasnije napravili smo mrežu skauta, imamo ih više od 30 i više se ne može dogoditi da pojedini igrači budu neprimijećeni. Šteta što nije realizirano da šef skauta bude Saša Bjelanović. Uspostavili smo najmoderniji sustav kondicijske pripreme, prevencije i rehabilitacije u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Splitu", nabrajao je Brbić.

'Najbolji učinak u zadnjih šest sezona u HNL-u'

Kao odgovor na upit o izostalom napretku u sportskom dijelu naveo je sljedeće:

"U 29 utakmica ove sezone osvojili smo jedan bod više nego u cijeloj prošloj sezoni, a na plaće igračima trošimo 79 milijuna kuna manje nego Dinamo i 19 manje nego Rijeka. Imat ćemo najbolji bodovni učinak u zadnjih šest godina. Brojke ne lažu."

Brbić je također istaknuo.

"U infrastrukturu smo utrošili 11 milijuna kuna, izmijenili travnjak, postavili video nadzor, brojače, sredili trofejne sale. Trenutno imamo 75 sponzorskih ugovora, a od Macrona kojeg smo doveli dobivamo šest puta više novca nego od prethodnog tehničkog sponzora. Tijekom 2012. isključivo od marketinga ostvarili smo 10 milijuna kuna od marketinga, a danas je to oko 31 milijun kuna. Imali smo više od 110 sudskih sporova, sad ih je u tijeku tek 10."

'Smjena izvršena bez argumenata i činjenica'

Potom se osvrnuo i na svoju smjenu, koja je izglasana tijesnom većinom glasova.

"To je demokratski proces, Nadzorni odbor ima pravo mijenjati odbor, a imali su većinu glasova. Žao mi je što mi nisu dopustili da završim pojedine klupske projekte, prije svih kamp i muzej. Ni za to nisu imali vremena. Moja smjena je izvršena bez argumenata i činjenica. Kad ostvarite takve rezultate u protekle četiri godine onda nema razloga za smjenu. U prosincu je Nadzorni odbor jednoglasno izglasao plan i budžet, a što se to promijenilo u ova tri mjeseca osim one izgubljene utakmice u polufinalu Kupa", zapitao se Brbić.

Osim njega, na presici je govorio i Goran Vučević koji je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora nakon što je Brbić smijenjen.

Što su sve rekli Brbić i Vučević pogledajte u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider