Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nula' bez neymara

Brazil u šoku: Paragvaj nakon drame u polufinalu Copa Americe

Nogometaši Paragvaja spriječili su polufinale iz snova na ovogodišnjem izdanju Copa Americe jer su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu eliminirali Brazil...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi su se, osim navijača Paragvaja, nadali polufinalnom paru Argentina - Brazil, međutim Dungina reprezentacija nije uspjela bez Neymara preskočiti neugodni Paragvaj. Iako je dobro krenuo u utakmicu, Brazil je tijekom svih 90 minuta ogleda bio prilično blijed, odnosno Paragvaj je bio bolji i zasluženo izborio polufinale.

Podsjetimo, najbolji brazilski nogometaš Neymar nije imao pravo nastupa jer je u utakmici 2. kola skupine C zaradio crveni karton zbog divljačkog ponašanja. Disciplinska komisija kaznila ga je s četiri utakmice suspenzije. 

Brazilci su poveli u 15. minuti nakon što je prizemno ubacivanje Danija Alvesa u pogodak pretvorio Robinho. U 71. minuti utakmice se dogodila još jedna loša sudačka odluka koja je na kraju izbacila Brazil s Cope. Nehotično igranje rukom Thiaga Silve sudac je okarakterizirao kao jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Derlis Gonzalez.

Promjene do isteka 90 minuta nije bilo, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. U prvoj seriji nije bilo pogreške, no potom je na početku druge Everton Ribeiro promašio okvir gola. Paragvaj je bio precizan u iduće dvije serije, a onda je Douglas Costa promašio još jednom za Brazil, koji je bio suočen s dvije meč-lopte.


Prvu nije iskoristio najiskusniji Roque Santa Cruz koji je poslao loptu nebu pod oblake, nakon čega je Coutinho vratio nadu Brazilcima. Međutim posljednji izvođač kod Paragvaja bio je Gonzalez, koji je još jednom nadmudrio Jeffersona na vratima Brazila i poslao Paragvaj u polufinale na ogled protiv Argentine.

Prvo polufinale između domaćina Čilea i Perua igra se u utorak, a spomenuto drugo dan kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider