Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dojmljivi Brazilci

VIDEO Brazil razbio Argentinu u nogometnom klasiku, kakva golčina Coutinha

Nogometaši Brazila upisali su pobjedu u nogometnom klasiku protiv Argentine, pobijedivši u četvrtak navečer u Belo Horizonteu s 3-0.

Brazil je dojmljivim nastupom došao do velike pobjede protiv najvećeg rivala Argentine. Domaći nogometaši posebno su bili inspirativni u napadačkim akcijama i svojom kreativnošću stvaraili puno problema argentinskoj obrani.

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Coutinho, koji je prenio sjajnu formu iz Liverpoola na reprezentaciju. Veznjak Redsa načeo je Argentinu fenomenalnim golom u 25. minuti, da bi Neymar u sudačkoj nadoknadi prvog dijela povećao vodstvo na 2-0.

Argentina nije bila toliko slaba u prvom poluvremenu, ali učinkovitost Brazila bila je ta koja je donijela prednost nakon prvih 45 minuta. Brazilci su također dobro čuvali Lionela Messija, jedan igrač konstantno je bio uz njega.

Gaučosi imaju talentiranu reprezentaciju, ali izbornik Bauza zasad nije uspio od njih napraviti kohezivnu momčad. I u drugom poluvremenu više se istaknuo Brazil. Već u 55. minuti Zabaleta je očistio loptu s crte i spriječio novi pogodak. Konačnih 3-0 postavio je Paulinho u 58. minuti na asistenciju Renata Augusta nakon loše postavljene obrane Argentine. Bio je to udarac od kojeg se Messi i društvo više nisu mogli oporaviti.

Nakon sinoćnjih kvalifikacijskih utakmica, Brazil je prvi na ljestvici s 24 bodova, dok je Argentina tek na šestom mjestu sa 16 bodova. Samo prve četiri reprezentacije izravno idu na SP koje će se 2018. održavati u Rusiji, a petoplasirana reprezentacija ide u doigravanje.


Brazil 3-0 Argentina HD - All Goals and Full... by euro2016videos

Argentina u utorak igra protiv Kolumbije u San Juanu.

Urugvaj jedini prati Brazil bez većih problema, oni su nakon pobjede 2-1 nad Ekvadorom (četvrti na ljestvici sa 17 bodova) drugi na ljestvici sa bodom manje od Brazila.

Kolumbija, koja je trećeplasirana s 18 bodova i Čile na petom mjestu sa 17 bodova odigrali su neodlučeno 0-0.

Venezuela je ostvarila svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama svladavši uvjerljivo Boliviju s 5-0, a Josef Martinez je upisao hat trick (11, 67, 70).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider