Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Profesore, sretno!

Branko Ivanković srušio Xavijev klub i stigao nadomak velikog uspjeha

Ukoliko prođe u završni obračun, tamo će varaždinskog stručnjaka čekati Japanci ili Koreanci.

Xavi i Adam Hemati (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom susretu polufinala azijske nogometne Lige prvaka iranski Persepolis, kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, je na gostovanju u Dohi protiv katarskog Al Sadda slavio sa 1:0, te je napravio veliki korak ka plasmanu u finale.

Strijelac pobjedničkog gola u 86. minuti bio je napadač Ali Alipour iz penala, a uzvratni susret je 23. listopada u Teheranu.

Pričuvni vratar Persepolisa Božidar Radošević, inače bivši igrač Hajduka, Šibenika i Intera, ostao je na klupi za rezerve. Al Sadd predvode bivši španjolski reprezentativci Xavi i Gabi, a trener je Portugalac Jesualdo Ferreira.

Ove dvije momčadi već su se sastajale ove sezone u skupini. U Dohi je bilo 3:1 za Al Sadd, a u Teheranu je slavila Ivankovićeva momčad sa 1:0.

U drugom polufinalu japanska Kashima Antlers će u srijedu ugostiti korejski Suwon Samsung Bluewings. Uzvrat je 24. listopada u Suwonu.

Finalne utakmice su na rasporedu 3. i 10. studenoga.

Jedini hrvatski trener koji je osvojio azijsku Ligu prvaka je Dragan Talajić kojem je to uspjelo 2004. godine na klupi Al Ittihada. Talajić je bio pomoćni trener Tomislavu Iviću u saudijskom klubu, no Ivić je nakon domaćeg poraza 1:3 od južnokorejskog Seongama u finalu Lige prvaka dobio otkaz. Talajić je vodio momčad u uzvratu gdje je senzacionalno slavio sa 5:0 i tako osvojio trofej.

Korak do naslova pobjednika azijske Lige prvaka bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić prije dvije godine. Dalić je tada vodio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, naslov je pripaao korejskom Jeonbuku koji je pred svojim navijačima pobijedio 2:1,a potom u uzvratu igrao 1:1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider