Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To mu je veliki san

Branič Leicestera sve iznenadio otkrivši gdje bi najviše volio zaigrati

Branič austrijske nogometne reprezentacije i Leicester Cityja Christian Fuchs (29) otkrio je svoju veliku želju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Christian Fuchs koji će ove sezone vjerojatno uzeti senzacionalni naslov s Leicesterom, ima želju zaigrati u NFL-u.

"Nakon završetka nogometne karijere želim igrati za neki od NFL klubova. Obožavam NFL i moja ambicija je postati NFL kicker," kazao je Fuchs.

Njegova supruga i dvoje djece već žive u New Yorku. Supruga je bila analitičar u Goldman Sachsu, no trenutačno vodi njegovu nogometnu akademiju foxsoccer.academy.

"Dobro sam razmislio o tome što želim nakon prekida nogometne karijere. Bio bi sa svojom obitelj i ispred mene je novi izazov," dodao je Austrijanac koji se u siječnju ove godine imao priliku okušati u američkom nogometu na treningu Carolina Panthersa.

"Siguran sam kako mogu pogoditi field goal sa 60 jardi. Ako nemaš san, nećeš ništa postići," dodao je.

Ukoliko se zaista ostvari njegova želja, neće biti prvi profesionalni nogometaš koji je postao NFL kicker. Trenutačno za San Diego Chargerse igra Josh Lambo koji je bio vratar Dallasa od 2008. do 2011. godine, dok je bivši igrač Tampa Bay Mutinyja, San Jose Earthquakesa, D.C. Uniteda i Columbus Crewa Josh Lambo tri godine bio kicker Ohio State University.

Fuchs je od lipnja prošle godine član Leicester Cityja, a igrao je i za Schalke, Mainz i Bochum. U dresu austrijske reprezentacije sakupio je 74 nastupa i postigao jedan pogodak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider