Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Borba za svaku loptu'

Mladi Hrvati osvajaju svijet: 'Možemo pobijediti svakoga pa i Njemačku'

Vjerujem da možemo proći europske doprvake Nijemce, izjavio je mladi U-17 hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Darija Bašića uspješno su prošli grupnu fazu Svjetskog prvenstva, osvojivši drugo mjesto u Skupini A u konkurenciji Nigerije, Čilea i SAD-a, a u osmini finala u četvrtak očekuje ih ogled s europskim viceprvakom Njemačkom. Njemačka je također završila druga u svojoj skupini, iza Meksika, a ispred Australije i Argentine.

"Mislim da je Njemačka sigurno najteži protivnik iz te skupine. Međutim, bez obzira tko nam stoji sa suprotne strane, mi ćemo pokušati biti pravi i ispoštovati ono što smo dogovorili sa svojim trenerima. Vjerujemo da možemo pobijediti svakoga, pa i Njemačku", rekao je Sosa.

"Nadamo se da bismo u tom slučaju možda mogli ući i u polufinale, odnosno biti među prve četiri momčadi na svijetu. Najveće su odlike hrvatske reprezentacije u Čileu kolektiv, borbenost i zajedništvo", naglasio je Sosa.

"Kada bismo nešto izdvajali, to bi morala biti cijela momčad, odnosno borba za svaku loptu, trčanje i pomaganje suigračima. Kada se to ispoštuje, onda do izražaja dolazi naša individualna kvaliteta, a to donosi pobjede".

Utakmica Hrvatska - Njemačka igra se u četvrtak u 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider