Tenis
SPORTOVI
Tenis
tek mu je 12

Hrvatska ima još jednu tenisku senzaciju: Čestitala i Navratilova!

Sjajna vijest stiže iz Miamija gdje je 12-godišnji Borna Devald osvojio poznati teniski turnir za mlađe kategorije - Orange Bowl!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Devald pobjednik je 53. izdanja Orange Bowla u konkurenciji do 12 godina. Član TK Chromos je u finalu za manje od sat vremena igre pobijedio Šveđanina Rossa Weibulla 61 60. Time je uvjerljivo završio turnir sa sedam pobjeda pritom izgubivši samo jedan set, a u posljednja četiri kola ispustio je svega 11 gemova.

Ovo je fenomenalna vijest za hrvatski tenis, iako se radi o konkurenciji do 12 godina. Orange Bowl poznati je turnir na kojem su se kalili i neki budući teniski šampioni.

Zanimljivo, posljednji Hrvat koji je osvojio najjači turnir na svijetu za mlađe kategorije bio je Bruno Orešar koji je čak tri puta osvajao ovaj trofej. 1983. je u finalu do 16 godina bio bolji od Borisa Beckera. Od tenisačica Ana Konjuh osvojila naslov do 18 godina 2012. Godine.

''Presretan sam što sam osvojio ovaj veliki naslov. Dovoljno je pogledati listu pobjednika i vidjeti koliko on znači u svijetu tenisa. Finale je bio lakši nego što sam očekivao. Kako je turnir išao dalje, tako samo igrao sve bolje i agresivnije'', rekao je Borna novinarima u Miamiju i istaknuo posebnog čestitara – svog imenjaka koji je ove godine već oduševio svijet pobjedom protiv Rafe Naldala.

''Borna Ćorić mi je uoči meča poželio sreću. Zahvaljujem mu na tome, poručio mi je "sretno u finalu, osvoji to". Presretan sam što sam ispunio njegovu želju.''

Borna će ovaj posjet Miamiju pamtiti cijeli život. Tu je i fotografija s ovogodšnjom počasnom promotiricom Orange Bowla Martinom Navratilovom. Nadamo se da je ovo početak još jedne lijepe teniske priče iz Hrvatske...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider