Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ili mi ili...

Bliži se još jedan ždrijeb: Hrvatska večeras navija za Portugal

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju jedna večerašnja prijateljska utakmica od iznimne je važnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S početkom u 20:30 snage će u prijateljskom dvoboju Ženevi odmjeriti Italija i Portugal.

Ova utakmica vrlo je važna za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, zbog ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo 2018. Domaćin tog SP-a je Rusija, a protivnike u kvalifikacijama Hrvatska će doznati 25. srpnja, kada će se u St. Petersburgu održati ždrijeb.

Kao i svim drugima, i europskim reprezentacijama mjesto u ždrijebu tj. jakosne skupine određuje FIFA-ina ljestvica koja izlazi početkom srpnja. Međutim, tu je dosta stvari poznato, a glede nositelja skupina postoji još samo jedna nepoznanica - Italija ili Hrvatska.

Bilo koji rezultat osim večerašnje pobjede Azzurra (svejedno hoće li pobijedili Portugalci ili će završiti remijem) Hrvatskoj donosi mjesto u prvom potu gdje su već sigurni Njemačka, Belgija, Nizozemska, Engleska, Rumunjska, Wales, Portugal i Španjolska.

Talijani se pobjedom imaju priliku ugurati u ovo društvo, a ne uspiju li, bit će u drugom potu, zajedno s Austrijom, Slovačkom, Švicarskom, Češkom, Francuskom, Islandom, Danskom te BiH.

Format kvalifikacija za SP 2018. sastoji se od devet skupina. Pobjednici grupa će izravno na smotru najboljih, a u dodatne kvalifikacije će još osam reprezentacija od koje će se četiri također plasirani (najlošiji drugoplasirani otpada i ne ide u razigravanje). Rusija je kao domaćin automatski se kvalificirala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider