Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ovo nije rukomet'

Blatter zaprijetio Kataru: Da vam nije palo na pamet 'kupiti' reprezentaciju

Na nedavno završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru domaćin je osvojio srebro, što je izazvalo brojne polemike u svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katar je na Svjetskom prvenstvu zaigrao s velikim brojem naturaliziranih igrača (Danijel Šarić, Žarko Marković, Rafael Capote...) koji su u konačnici predvodili reprezentaciju do srebra. Jedni govore da je Katar imao jako dobru reprezentaciju i da je zaslužio srebro, drugi smatraju da je uz pomoć sudaca tako daleko dogurao, dok treći cijelu tu situaciju s naturaliziranjem stranaca smatraju bizarnom.

S obzirom da se 2022. godine Svjetsko prvenstvo održava u Kataru mnogi su se s pravom počeli pitati da li je moguće da ćemo tako nešto vidjeti i tamo? Čelni čovjek FIFA-e Sepp Blatter upozorava domaćina da mu ne pada napamet raditi takvo što.

"Nogomet nije rukomet i nema šanse da se to dogodi. U nogometu nema promjene sportskog državljanstva među seniorima, FIFA to ne dopušta. Ne može se dogoditi da Katar kupi reprezentaciju za to prvenstvo", rekao je Blatter i dodao:

"Pred Katarom je veliki izazov da složi dobru reprezentaciju za Mundijal, ali uvjeravam vas da se neće ponoviti rukometna priča", zaključio je čelnik FIFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider