Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O VAR-u, Ivanušecu, Oršiću...

Bjelica za Dnevnik Nove TV: "Rosenborg je kategorija više u odnosu na Ferencvaroš"

Pred nogometašima Dinama je najteži kvalifikacijski ispit za ulazak u Ligu prvaka ove sezone.

Nenad Bjelica (Foto: Gol.hr) (Foto: GOL.hr)

U prvoj utakmici play-offa Lige prvaka ove srijede s početkom u 21:00 Dinamo na Maksimiru igra protiv Rosenborga. Norveški prvak najavio je da dolazi po aktivan rezultat, a Modri će učiniti sve da se Skandinavcima želje ne ostvare.

Jesu li Modri spremni za taj pothvat, u Dnevniku Nove TV otkrio je trener Dinama Nenad Bjelica s kojim je razgovarao reporter Nove TV Stipe Antonijević.

Prije svega, čestitke za 48. rođendan.

"Hvala na čestitkama."

Jesu li vam igrači već pripremili neko iznenađenje ili su to ostavili za sutra?

"Pa dobio sam dres na poklon s brojem 48, ali najljepši poklon će biti sutra, siguran sam."

"Norvežani imaju jako puno pluseva"

Idemo mi na one ozbiljnije teme. Gdje su plusevi, a gdje minusevi Rosenborga?

"Ne volim govoriti o minusima, a što se pluseva tiče, imaju ih jako puno. Iskusni su i vrlo uigrani, dugo igraju zajedno, jako se dobro brane. U protunapadima su jako opasni, po stranama, imaju jako dobrog napadača koji ima jako visoki nivo, igrao je u Francuskoj. Tako da, morat ćemo biti koncentrirani od početka do kraja i prve i druge utakmice ako želimo proći."

Bolja ili lošija momčad od Ferencvaroša?

"Puno bolja, to ćete vidjeti sutra. Iako je Ferencvaroš isto bio tvrd protivnik, Norvežani su kategorija više."

Ove srijede ćemo prvi put u povijesti hrvatskog nogometa na jednom domaćem stadionu vidjeti upotrebu VAR-a. Vaš stav o VAR-u?

"Puno puta kažem kako nisam neki pobornik tehnologije, izgubit će se malo emocije u tim čekanjima oko VAR-a. Preferiram grešku nego taj način rada, ali dobro, treba ga prihvatiti. Smanjio se broj grešaka u nogometu, to je evidentno, ali bit će i dalje priča oko toga je li ruka bila uz tijelo ili nije, kakav je bio intenzitet faula, tako da, nije VAR perfektan."

"Nadam se da će Oršić pomoći reprezentaciji"

Imat ćete na raspolaganju i veliko pojačanje, Luku Ivanušeca na čijem ste dovođenju inzistirali. Hoće li on igrati sutra?

"U ovoj prvoj utakmici ne, ali vjerujem da će biti za iduću utakmicu. Tek je odradio prvi trening, prerano je još, ovi dečki su već godinu dana u kadru, znaju atmosferu i kako se nositi s ovim utakmicama."

Mislav Oršić je dobio poziv u A reprezentaciju, hoće li imati neku posebnu motivaciju?

"Pa dobro, njemu ne treba posebna motivaciju, on je zagrebački dečko i drago mu je što igra za Dinamo. Pružao je za nas jako zapažene partije, nadamo se da će reprezentaciji pomoći kao što nama pomaže, možemo mu samo poželjeti sve najbolje i čestitati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider