Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nogomet pripada navijačima'

Bivši nogometaš PSG-a i Tottenhama kandidira se za predsjednika FIFA-e

Bivši francuski nogometni reprezentativac David Ginola (47) najavio je kandidaturu za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ginola je postao treći protukandidat aktualnom predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru (78) koji se kandidirao za peti mandat predsjednika krovne nogometne organizacije. U utrku su nedavno ušli i Francuz Jerome Champange (56) i jordanski princ Ali bin Al Hussein (39).

"Vrijeme je da se nogomet malo osvježi. Moramo biti hrabri, moramo se suočiti s onim što se događa u sportu koji volimo. Ne zanima me prošlost, moramo krenuti naprijed. Nogomet pripada navijačima i njihov glas se mora čuti," poručio je Ginola.

Nogometnu karijeru je počeo u Toulonu, igrao je i za RC Pariz, Brest, PSG, Newcastle United, Tottenham Aston Villu i Everton. U dresu francuske reprezentacije je upisao 17 nastupa i zabio tri gola.

Blatter je predsjednik FIFA-e posljednjih 16 godina. Hoće li ostati na funkciji bit će poznato u svibnju 2015. godine, kada će održati izbori za predsjednika FIFA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider