Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'što se to događa?!'

VIDEO Spektakl koji se ne propušta: Najbolji igrač svijeta stigao u Split

Tommy Split napravio je transfer stoljeća na ovim prostorima kada je futsal u pitanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši najbolji nogometaš svijeta u futsalu Brazilac Neto (34) potpisao je ugovor za hrvatskog malonogometnog prvoligaša Split Tommy. Veliko je to pojačanje za klub iz grada pod Marjanom, koji radi sve što je u njegovoj moći da s trona hrvatskog futsala skine zagrebački Nacional.

Neto je 2012. godine predvodio reprezentaciju Brazila do naslova svjetskog prvaka na Tajlandu. Nagrađen je i Zlatnom loptom, nagradom za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a postigao je i sedam golova pri čemu i dva pogotka u pobjedi 3-2 protiv Španjolske u finalu. Drugi pogodak bio je i pobjednički svega 20-ak sekundi prije kraja.

"Odabrao sam Split Tommy jer je klub koji vjeruje u brazilske igrače, a Hrvatska zemlja koja raste na futsal sceni. Učinit ću sve kako bi uloženo povjerenje vratio. Split je lijep i super grad za život, a to je olakšalo moju odluku još više," kazao je Neto koji je u dresu španjolskog Inter Movistara dva puta bio prvak Europe. Ima osvojene tri brazilske lige i dvije španjolske lige, tri kupa španjolske, te još niz trofeja.

"Presretan sam što smo uspjeli pronaći zajednički jezik s igračem kao što je Neto. Jedva čekam da dođe u Split i priključi se ostatku naše momčadi. Imamo momčad u koju vjerujem te se nadam da uz Božju pomoć i izostanak ozljeda možemo duplu krunu vratiti gdje i pripada - u Split," kazao je izvršni direktor Milan Čagalj.

Dolazak Neta u Split gospodski su pozdravili i u redovima aktualnog hrvatskog prvaka Nacionala.

"Pa što se ovo događa u našem futsalu? Kakve ćemo utakmice gledati ovog proljeća. Bravo Split Tommy. Veselimo se utakmicama sa vama," poručili su iz Nacionala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider