Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dijete 'kraljevskog kluba'

Bivši igrač Reala pojačao Rijeku: 'Modrić mi je puno pričao o klubu!'

Rijeka je dobila veliko pojačanje iz Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji igrač španjolskog prvoligaša Espanyola, Alejandro Fernández Iglesias, poznatiji kao Alex, novi je igrač HNK Rijeka. Dogovorom klubova ovaj 22-godišnji veznjak dolazi na besplatnu posudbu u do kraja sezone 2014./2015. uz mogućnost da HNK Rijeka otkupi njegov ugovor po unaprijed dogovorenim uvjetima, stoji na službenoj web stranici Rijeke.

Alex je po vokaciji vezni igrač, priključit će se treninzima prve ekipe u petak ujutro.
„Već duže vrijeme znam za Rijeku jer sam gledao utakmice protiv Betisa prošle i protiv Seville ove sezone Europske lige. Rijeka mi se čini kao savršen klub u kojem mladi igrač može dodatno napredovati“, kaže Alex i dodaje za službenu stranicu Rijeke:

„Želim svima pokazati da je Rijeka u meni dobili igrača na kojeg se možete osloniti i koji će za klub dati sve od sebe. Ovo je izazov ali i velika prilika za napredak u daljnjoj karijeri čemu se iskreno veselim“, izjavio je Alex, čiji je brat Nacho član velikog Reala iz Madrida, u kojem je i Alex započeo karijeru.

Otkriva je da poznaje Luku Modrića, veznjaka Reala i hrvatske reprezentacije.
„Luka mi je puno pričao o Rijeci. I mogu Vam reći da mi je to uvelike pomoglo u odluci. Pričao mi je o stabilnosti kluba, o projektu koji je klub zacrtao kao i o atmosferi na utakmicama. Posebno mi je naglašavao ljepote Rijeke i Opatije.“

Alex je rođen u Madridu 15. listopada 1992., a već kao 13-godišnjak je počeo igrati za mlađe uzrasne kategorije Reala iz Madrida. Igrao je uglavnom u drugoj momčadi Reala, a debitirao je i za prvu momčad 2011. godine kod trenera Josea Mourinha.

Početkom sezone 2013./2014. Alex je prešao u Espanyol iz Barcelone za koji je odigrao 29 utakmica u Primeri. Bio je stalni član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Španjolske, dok je na Europskom prvenstvu igrača do 19 godina 2011. godine u Rumunjskoj proglašen najboljim igračem prvenstva.

Španjolska je tada dohvatila osmi naslov europskog prvaka, a Alex je bio predvodnik generacije u kojoj su bili Alvaro Morata (najbolji strijelac tog turnira ), Gerard Deulofeu, Dani Carvajal, Paco Alcacer...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider