Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se dozvola

Na pomolu razotkrivanje najveće nogometne korupcije svih vremena

Prema pisanju New York Daily Newsa, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije Sepp Blatter pod istragom je FBI-ja već nekoliko godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chuck Blazer, čovjek koji je do travnja 2013. godine bio u izvršnom odboru FIFA-e, je osoba koju je FBI 'unajmio' da prisluškuje između ostalog i Seppa Blattera, a sve u svrhu kako bi se prikupili dokazi o korupciji za dodjeljivanje Svjetskog prvenstva Rusiji (2018. godine) i Kataru (2022. godine).

FBI je navodno zaustavio Blazera, koji godinama nije plaćao porez, i postavio stvari ovako: 'Možemo ti sada staviti lisice i odvesti te iza rešetaka ili ćeš surađivati'. Blazer je odlučio surađivati...

Njegova uloga je bila da se za vrijeme Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine sastane s ključnim ljudima FIFA-e, te sa sobom nosi prislušni uređaj kojim bi doznao korisne informacije, odnosno dokaze. Jedna od osoba s kojom se morao sastati bio je i Sepp Blatter, glavni čovjek FIFA-e. Blazer je, prema pisanju spomenutog izvora, nosio prislušni uređaj unutar privjeska na svojim ključevima.

Vjeruje se da FBI traži dokaze protiv Blattera i ostalih upletenih zbog sumnje u namještanje dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. (Rusija) i 2022. godine (Katar).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider