Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da ga tako osramoti...

Bivša zvijezda ManUtd-a izazvala skandal: A što bi tek Ronaldinhu polomio!

Engleska javna televizija BBC upozorila je svojeg stručnog komentatora i prezentera „match of the daya“ Phila Nevillea da pripazi na svoje izjave...

Bivši branič Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Phil Neville izazvao je buru kada je ne baš biranim riječima prokomentirao pas „na slijepo“ Tomaša Rošickog tijekom nedavne utakmice Brightona i Arsenala u FA kupu.

„Da je meni to napravio na treningu, da me tako osramotio, polomio bih mu noge“, kazao je Neville koji je tom rečenicom pokrenuo val nezadovoljstva i protesta gledatelja.

Nakon gnjevnih komentara i protesta koje je dobio na Twitteru od strane navijača Arsenala ali i neutralnih ljubitelja nogometa, Neville se posuo pepelom i kazao kako nije mislio ozbiljno. Pokušao se opravdati kazavši da je to bio drzak potez i znak nepoštovanja prema slabijem protivniku.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger na tu je temu bio kratak: „Tko voli nogomet, voli i Rošickog.“

Neville vjerojatno nije mislio doslovce, malo se zaboravio, u emisiji uživo ishitreno je povukao rečenicu koja se koristi u nogometnom žargonu, ali u slobodnijem, birtijskom okruženju. U brojnim komentarima čitatelja na ovu temu mogu se pronaći duhovite opaske kako se ne treba previše čuditi Nevilleu, jer je to klasično razmišljanje engleskih bekova koji su u pravilu s tehnikom na „vi“, a ni s maštom nisu u najboljim odnosima pa svaki potez koji izlazi iz klasične šablone tretiraju ponižavajućim.

Sva je sreća da Neville nikada u karijeri nije igrao u istom klubu s Ronaldinhom, koji je nakon Socratesa možda i najveći majstor pasova „gledam Ronalda, dodajem Rivaldu“, a da ostale fore i finte velikog Brazilca i ne spominjemo.

S obzirom kakve je majstorije Ronaldinho izvodio na utakmicama, možemo samo zamisliti što je radio na treninzima. Da su igrali u istom klubu, Ronaldinho bi vjerojatno češće bio u bolnici nego na travnjaku, a siroti Neville u sanatoriju. Brazilac bi ga načisto izludio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider