Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za prvaka

Rijekin plan za rušenje Dinama: Odluka pada u tri ključna kola

Nakon što je Hajduk pobijedio Dinamo na Poljudu, prvenstvo se opet zakompliciralo. Rijeka sada zaostaje tek dva boda za Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvenstvo se opet zakuhalo. Hajduk je u prošlom kolu „skinuo“ Dinamo na Poljudu pa se Rijeka opet približila „modrima“ na samo dva boda razlike, a do kraja prvenstva ostalo je osam kola.

Kratkim pogledom na raspored može se zaključiti da Rijeka ima teži raspored od Dinama. Odluka o prvaku mogla bi pasti od 31. do 33. kola, kada se po našem sudu igraju tri ključne utakmice. Rijeka prvo gostuje kod Lokomotive pa dočekuje Dinamo i onda gostuje kod Hajduka. Ako Riječani u ta tri kola ostvare stopostotni učinak, titula prvaka bi mogla preseliti na Rujevicu.

Rijeka ima puno teži raspored od Modrih

Dinamo će do kraja sezone tri puta gostovati izvan šireg prstena Zagreba (Rijeka, Split, Koprivnica), a Rijeka izvan Rujevice četiri puta (Koprivnica, Zagreb, Split, Osijek). Na prvi pogled i nije neka razlika, ali kada se zna da, recimo, Dinamo dočekuje Lokomotivu, koju je u 20 utakmica pobijedio 19 puta i samo jednom remizirao, a Rijeka gostuje kod istog suparnika, kojeg je pobijedila 10 puta, a izgubila pet puta i pet puta remizirala, te da gostuje kod ljutog jadranskog rivala Hajduka, onda je jasno da Rijeka ipak ima teži raspored, a uz to i dva boda manje od Dinama.

Može li Rijeka stići Dinamovu prednost od dva boda?

Ukupno glasova:

Ako Rijeka i uspije apsolvirati Lokomotivu, Dinamo i Hajduk u tri navedena kola, još uvijek je čeka jedna „nagazna mina“, gostovanje u Osijeku.

Dakle, nije baš izgledno ili jako realno očekivati da će Rijeka uspjeti preskočiti Dinamo, ali daleko od toga da je to „nemoguća misija“.

Ako Rijeka uspije srušiti Lokomotivu pa potom i Dinamo, izbit će na čelnu poziciju, a onda ćemo vidjeti kako će se „modri“ ponašati i hoće li im ući „voda u uši“. Zagrepčani nisu baš navikli da nekome gledaju u leđa četiri kola prije kraja prvenstva. U tom slučaju Rijeka će imati veliku šansu: bod više i bolji međusobni skor koji bi joj donio titulu u slučaju jednakog broja bodova.

Raspored Dinama i Rijeke do kraja prvenstva:

29. kolo
Dinamo – Osijek
Slaven Belupo – Rijeka

30. kolo
Inter – Dinamo
Rijeka – Zagreb

31. kolo
Lokomotiva – Rijeka
Dinamo – Zagreb

32. kolo
Rijeka – Dinamo

33. kolo
Hajduk – Rijeka
Split – Dinamo

34. kolo
Rijeka – Split
Dinamo – Istra

35. kolo
Osijek – Rijeka
Slaven Belupo – Dinamo

36. kolo
Rijeka – Istra
Lokomotiva - Dinamo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider