Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haha, pa ovo je vrh

Bio je svjetski prvak s Italijom, a sad na čudan način traži novi klub

Talijanski internacionalac razvrgnuo je ugovor kojeg je imao do 30. lipnja 2018. i trenutno je bez kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Cristian Zaccardo na nesvakidašnji način traži novi klub.

Na društvenoj mreži LinkedIn objavio je poziv svim zainteresiranim klubovima za njegove usluge i ukratko secirao dosadašnji tijek svoje karijere.

"Razvrgnuo sam ugovor koji sam imao s Vicenzom do lipnja 2018. godine i trenutno sam slobodan igrač. Još uvijek sam u dobrom fizičkom stanju i mogu igrati još dvije godine na visokoj razini. Tko će me dovesti i potpisati ugovor? Ozbiljam sam i snažan profesionalni igrač", napisao je Zaccardo koji je 2006. bio u član reprezentacije Italije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zaccardo je desni bek, a na toj šampionskoj smotri za Azzurre igrao je u prve dvije utakmice u skupini, protiv Gane i SAD-a. Protiv Amerikanaca je postigao i autogol, a već u idućoj utakmici Marcello Lippi posjeo ga je na klupu te na poziciju desnog beka stavio Gianlucu Zambrottu (lijevo je igrao Fabio Grosso) koji je igrao tu do kraja turnira pa ni Zaccardo ni Massimo Oddo, također desni bek, više nisu dobili minutažu.

Ukupno je Zaccardo upisao 17 nastupa i postigao jedan gol za reprezentaciju Italije, a prošlu je sezonu igrao za Vicenzu u Serie B. Prije toga igrao je za Bolognu, Speziju, Palermo, Wolfsburg, Parmu, Milan i Carpi.

Zbog nerazjašnjenih okolnosti prestala je vrijediti ugovorna obveza koju je imao s Vicenzom na još godinu dana i sad traži klub u kojem će nastaviti, a vjerojatno i završiti nogometnu karijeru.

U svojoj objavi na LinkedInu pohvalio se, između ostalog, sa sljedećim brojkama:

381 nastup u Serie A - 22 gola
15 nastupa u Bundesligi - 1 gol
1 nastup u Ligi prvaka
15 nastupa u Europskoj ligi - 2 gola
17 nastupa za reprezentaciju Italije - 1 gol

Zaccardo ima 35 godina, 21. prosinca će navršiti 36 i u preostale dvije godine koliko još tvrdi da može igrati na visokoj razini, mogao bi biti od koristi klubovima iz donjeg doma Serie A ili onim nešto boljima iz Serie B. A tko zna, možda i karijeru završi izvan Italije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider