Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Hoće li biti pojačanje?

Bio je najveća nada hrvatskog nogometa, a sad se po spas karijere vratio u HNL

Uskoro će proslaviti 23. rođendan, a u karijeri je već prošao dosta toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi igrač Rijeke postao je Robert Murić, 22-godišnje krilo i mladić koji je ne tako davno bio najveća nada hrvatskog nogometa.

Murićev talent u dobi od 15 godina zapazio je Dinamu, ali iz Maksimira je otišao u Ajax prije nego li je u opće debitirao za prvu momčad, nakon mučnih pregovora svog oca i menadžera sa Zdravkom Mamićem.

U dresu nizozemskog velikana nije došlo do njegove igračke eksplozije, igrao je za mladu momčad Ajaxa u drugom razredu nizozemskog nogometa, a jednu sezonu proveo je i na posudbi u Pescari, prije nego li je u ljeto 2017. potpisao petogodišnji ugovor s portugalskom Bragom.

Lijeva noga, desno krilo

Taj ugovor s Bragom je krajem siječnja ove godine raskinut i Murić je postao slobodan igrač. Rijeka ga je odlučila dovesti, potpisao je s njom ugovor na dvije i pol godine.

"Očekivanja su da odigram što više utakmica, uz puno golova i asistencija i da osvojimo Kup i borimo se za prvenstvo. Najbolje se osjećam na poziciji desnog krila, ljevak sam i tu se najbolje snalazim", izjavio je Murić nakon potpisa ugovora.

Murić je došao uz blagoslov trenera Igora Bišćana i sad treba vidjeti kako će ga uklopiti u momčad.

Rijeka je što se službenih utakmica tiče 2019. godinu otvorila loše - u zaostaloj utakmici su remizirali sa Slaven Belupom u Koprivnici, a u prvom kolu nastavka sezone na Rujevici su izgubili od Gorice.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider