Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako žele vratiti povjerenje...

Bio bi veliki skandal da Split i Dalmacija nemaju predstavnika u nogometnoj vladi

Hrvatski nogometni savez i službno je objavio kako je za kandidaturu Davora Šukera glasala većina županijskih nogometnih saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza koja će se održati 22. prosinca izgledat će drugačije nego do sada, a izabrat će se i novi Izvršni odbor.

Kako se bira vlada HNS-a i može li se očekivati da će u njoj sjediti i Šukerova oporba?

U novoj skupštini HNS-a sjedit će 59 članova koji će 22. prosinca odabrati i novi Izvršni odbor.

"Ključno pitanje"

Predstavnike u odbor predlažu županijski savezi, njih 21. No, neće svi proći jer u vladi HNS-a sjedi 16 članova i predsjednik. Izvršni odbor najvažnije je tijelo saveza koje donosi i najvažnije odluke. Sa zanimanjem će se pratiti, hoće li u novom odboru sjediti i netko tko je Šukerova opozicija jer HNS se do sada često hvalio jednoglasnim donošenjem odluka.

"Ključno je pitanje hoće li proći u Izvršni odbor predstavnik Splitsko-dalmatinskog saveza, to će biti Marko Erceg. Čuo sam se s njim, on je rekao vjerojatnije da neće nego da hoće. To bi bio doista veliki skandal da Split i Dalmacija, splitsko dalmatinski savez, jedan od najvćih centara nogometa nemaju svog predstavnika u Izvršnom odboru", smatra Ivica Medo, kolumnist GOL.hr-a.

Član aktualnog Izvršnog odbora i kandidat za novi, Robert Markulin, mišljenja je kako u Izvršnom odboru mora sjediti predstavnik Splitsko-dalmatinske županije ili Hajduka. Jedan je od rijetkih članova koji je javno znao iznositi različito mišljenje, a uvjerava kako će se neke loše dosadašnje prakse HNS-a ipak promijeniti.

HNS će morati puno toga promijeniti

"Ja mislim da je bitno da se napravi novi ustroj saveza po uzoru na UEFA-u i FIFA-u. Načelno je dogovoreno na zadnjoj sjednici da se osnuju dva solidarna fonda, jedan za županijske saveze, jedan za klubove prve, druge i treće lige, da se pokuša raditi na poboljšanju infrastrukture, da se pokuša napraviti nacionalni stadion i da se aktivno uključi u rad na novom Zakonu o sportu", nabrojio je Markulin za Dnevnik Nove TV.

HNS će morati puno toga promijeniti želi li vratiti povjerenje i simpatije javnosti. Prije svega u djelovanju, a ne u priči. Bi li Izvršni odbor u kojem bi sjedilo dvoje ili troje Šukerovih oporbenjaka tome pridonio?

"Ne bi imali monolitnost Izvršnog odbora, ne bi sve ostajalo unutar četiri zida, sporna pitanja bi se razmatrala, oni bi tražili na uvid dokumente, sporne ugovore, ako bi nešto bilo sporno i to bi sve curilo van. Jasno je da predstavnik Splitsko-dalmatinske županije ne bi šutio."

Iz te županije dolazi i Igor Štimac.

"Splitsko-dalmatinska županije će imati predstavnika u Skupštini iako oni svojim radikalnim stavovima... Ja sam mišljenja da je svakako dobro da budu tamo, pa makar se i ne slagali."

Štimac pozdravlja i istup Damira Miškovića, koji je jasno iskazao svoje nezadovoljstvo radom u čelnoj nogometnoj organizaciji i vidi ga kao naznaku budućih promjena u nogometnom savezu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider