Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tome se malo tko nadao

Bilićev horor na Malti uoči početka Premierlige: 'Bila bi to sramota'

Malo, jako malo je nedostajalo malteškoj Birkirkari za najveću senzaciju u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju su Slavena Bilića i West Ham United spasili – penali. Protivnik je bio osvajača Kupa na Malti, Birkirkara koja je u Londonu na Boleyn Groundu drža 'nulu' do 90. minute, a onda nesretno izgubila kasnim golom Tomkinsa. Isti je igrač pocrvenio u uzvratu pa su Hammersi igrali poluvrijeme s igračem manje.

Bilić izbjegao rani šok na klupi West Hama: Jedanaestercima do 3. pretkola EL

No, ni to kao ni večernjih 30 stupnjeva nje mogu opravdati lošu igru uglednog premierligaša kojeg od ove sezone vodi hrvatski trener. Bilić nakon utakmice nije tražio isprike.

''Bila bi to sramota za klub da smo ispali. Usprkos vrućini i manje igrača na terenu. No, nekako smo prevladali sve te okolnosti i zasluženo idemo dalje. Takve stvari se događaju u nogometu, bio to velik udarac za nas da smo eliminirani'', rekao je nakon utakmice.

Baš kao i Mourinho nakon poraza od druge momčadi New York Red Bulla, Bilić smatra kako će sve ovo pomoći njegovoj momčadi.

''Moramo učiti iz ovoga. Pomoći će nam protiv Rumunja.''

U 3. pretkolu West Ham igra protiv Astre koju je Dinamo pobijedio 5:1 na Maksimiru u skupini Europske lige prošle godine. No, Rumunji su slavili u uzvratu s 1:0. Puno je to opasniji protivnik od Maltežana, a utakmica je već za šest dana.

Treba reći kako Bilić na raspolaganju nije imao niti jedno od sedam pojačanja koja su pristigla ovog ljeta. Do početka Premier lige ostalo je još dva tjedna i morat će početi uigravati novu momčad pa ćemo vjerojatno već sljedećeg tjedna vidjeti na djelu Payeta, Obianga, Ogbonnu…

Engleski tisak zasad nije 'razvalio' hrvatskog stručnjaka. Sramota je izbjegnuta, ali ubrzo stižu novi euro ispiti i otvaranje prvenstva na Emiratesu protiv goropadnog Arsenala. Vrući su tjedni pred Slavenom Bilićem.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider