Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'sve pretvara u zlato'

'Bilić zaslužuje pažnju zbog svojih sposobnosti, a ne Mourinho'

U sklopu 10. kola engleske Premierlige Slaven Bilić upisao je još jednu veliku pobjedu sa svojim West Hamom kada je pred ispunjenim Boleyn Groundom slavio protiv Chelseaja s 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je sasvim zasluženo upisao i četvrtu veliku pobjedu ove sezone, nakon što je prethodno slavio protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja (sve u gostima). Ovo je prva domaća velika pobjeda Slavena Bilića u njegovoj premijernoj sezoni na klupi 'čekićara'.

"West Ham je bio vrlo impresivan u 2:1 pobjedi protiv Chelseaja, a zasluge za taj rezultat moraju ići Slavenu Biliću. Njegova je momčad radila na svim cilindrima i svaki njegov potez bio je poput 'Midinog dodira' (pretvara sve u zlato). U završnici utakmice je uveo Andyja Carrolla koji je zabio pobjednički pogodak, zbog nemogućnosti da zaigra Victor Moses u početni sastav je uvrstio Maura Zaratea (doveo West Ham u vodstvo), a kako nije mogao računati na Winstona Reida u obranu je stavio Jamesa Collinsa, koji je Diega Costu učinio neprimjetnim", prenosi britanska verzija ESPN-a.

"Bilić je u potpunosti promijenio West Ham. Protiv Chelseaja, West Ham je bio impresivan u obrambenom segmentu, a potom i u kontranapadu. To je dovelo do brojnih frustracija kod nogometaša Chelseaja, ponajviše kod Nemanje Matića (crveni karton) i menadžera Josea Mourinha (završio na tribinama), koji je nakon utakmice odbio sudjelovati na konferenciji za novinare".

Strijelac pobjedničkog pogotka Carroll pohvalio je Bilića i njegov pristup ozljedama koje su gotovo uništile njegovu karijeru.

"Odličan je osjećaj vratiti se na travnjak, pa čak i ako je u pitanju samo 20-ak minuta. Dugo sam bio ozlijeđen tako da prihvaćam svaku minutu provedenu na travnjaku. Moj povratak je umjeren i trener (Bilić) to razumije. Trenirati jedan dan, pa propustiti drugi je je puno lakše za mene i moje tijelo", rekao je engleski napadač.

Nakon nepotpunog 10. kola West Ham se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, sa svega dva boda manje od vodećeg Arsenala i jednim manje od Manchester Cityja. Upravo će City imati priliku vratiti vrh ljestvice, ali za to će mu trebati barem bod na gostovanju kod Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider